Cu 1-2 saptamani INAINTE de inceperea anului scolar, poti sa faci cerere de transfer si daca intrunesti conditiile cerute de Ministerul Educatieie si invatamantului, ti se poate aproba transferul.
In timpul anului nu se poate?
In timpul anului, fac exceptie doar cei care se muta dintr-un JUDET in altul cu parintii sau locuinta.
Nu se mai fac favoruri copiilor care nu au fost capabili sa intre la licee bune, de aceea intr-a IX-a sunt lasati sa stea la liceul unde au fost alocati si dupa 1 an, li se da o sansa sa dea examen din nou, la un alt liceu, prin transfer.
Pai da eu sunt in alta comuna la liceu deci teoretic ma pot transfera in comuna mea
Am spus alt judet, nu alta comuna.
Te poți transfera doar in următoarele condiții:
"a) la schimbarea domiciliului parintilor intr-o alta localitate, respectiv intr-un alt sector al municipiului Bucuresti;
b) in cazul unei recomandari medicale, eliberata pe baza unei expertize medicale efectuate de directia de sanatate publica;
c) de la clasele de invatamant liceal la clasele de invatamant profesional;
d) la/de la invatamantul de arta, sportiv si militar;
e) de la clasele cu program de predare intensiva a unei limbi straine sau cu program de predare bilingv la celelalte clase;
f) in alte situatii exceptionale, pe baza documentelor justificative, cu aprobarea consiliului de administratie al inspectoratului scolar."
Sursa:
https://www.portalinvatamant.ro/......10978.html
Funguy1 întreabă: