| Piotra a întrebat:

Imi poate zice si mie cineva care din astea 2 concluzii ar fi mai buna pentru carcaterizarea lui Harap-Alb?

1) In concluzie, Ion Creanga reuseste, prin personajul sau fascinant si inedit, sa sublinieze un model de comportamnet uman, asemanator, intr-o mai mare masura humulesteanuluilui Nica decat unui Fat Frumos, specific basmelor populare. Personalitatea sa si portretul sau fizic sunt evidentiate cu ajutorul modalitatilor de caracterizare prezente in opera "Povestea lui Harap-Alb".

2) In concluzie, Harap Alb nu este un personaj tipic basmului, trasaturile sale atat pozitive cat si negative, reliefate pe parcursul intregii opere, facandu-l inedit si greu de uitat. Personalitatea sa si portretul sau fizic sunt evidentiate cu ajutorul modalitatilor de caracterizare prezente in opera "Povestea lui Harap-Alb".

Răspuns Câştigător
| Horus35 a răspuns:

Amândouă sunt la fel de slabe. In concluzie reiei ceea ce ai scris în paragrafele anterioare. Dacă tu ai bătut câmpii in 400 de cuvinte despre cum Harap-Alb se aseamănă cu "Humuleșteanul Nică", nu cred că lucrarea ta și-a atins scopul. Ce vrei tu să faci de fapt? O caracterizare?
Cum poate Harap-Alb să fie "inedit"?
Ce-l face pe Harap-Alb să fie "un model de comportament uman"?
Ce caută virgula aia între "asemanator" și "într-o"?
"Personalitatea sa și portretul sau fizic sunt evidențiate cu ajutorul modalităților de caracterizare..." aici îți dau dreptate, dar nu-și are locul în concluzie.

Mă bucur că încerci să te autoperfecționezi, mai ales în vacanța de vară. Îți recomand să cauți modele care să te ajute să înțelegi structura pe care presupun că ai încercat să o folosești. Din ceea ce ai scris nu pare că ai ști ce conține "concluzia" și mă îndoiesc că "în primul rând" sau "în al doilea rând" sunt mai bine structurate.

| Piotra explică (pentru Horus35):

Poti sa mi dai tu exemplu de o concluzie mai buna?
restul e bun ca am urmat baremul de corectare de la bac, asta i un eseu pe care l fac pentru bac. Asa am gasit pe net. Mersi oricum. crezi ca e mai bine sa urmez baremul si sa scriu dezvoltat fiecare parte? sau sa urmez baremul, sa scriu putin si inca ceva pe langa ce este necesar, astfel atingand mai multe puncte? scuze daca pare ca profit, dar pare ca stii despre ce e vorba si cum se mananca laughing

| Horus35 a răspuns (pentru Piotra):

Cred că la ora asta nu prea se mișcă rotițele mele așa ca îmi cer scuze în avans dacă devin incoerentă pe parcursul răspunsului. Ți-am văzut răspunsul, am încercat să dorm, dar nu pot pentru că simt că am lăsat un lucru neterminat. Buuuun, să vedem... în cazul tău în "corpul" eseului poate să-ți ceară să vorbești despre elementele de structură, perspectivă narativă, construcția personajului etc. Iar în concluzie tot ce trebuie să faci e să reiei concis argumentele principale. Poate fi un comentariu general privind punctele principale ale eseului sau amintești obiectivul eseului. Niciodată nu adaugi ceva nou în concluzie, e doar o scurtă reflecție la ceea ce ai scris deja. Poate că am fost puțin agresivă în primul meu răspuns și îmi cer scuze. Poate nu-i așa de rea pe cât am făcut-o să pară, dar nici strălucită nu e.

3 răspunsuri:
| Ineys a răspuns:

1. Da impresia ca ai mai citit si alta opera. rolling on the floor