| Alfred0703 a întrebat:

Imi puteti spune de ce fizica e asa de importanta la profilul de Matematica-Informatica? Adica pe clasa a 9-a fac 3 ore de fizica pe saptamana si DOAR 2 ore de INFORMATICA. Nu mi se pare corect deoarece sunt la Matematica-Informatica nu Mate-Info-Fizica.

3 răspunsuri:
| GdX a răspuns:

Mate-Info este vechiul profil Mate-Fizica. Vei reduce mai tarziu orele de fizica si vei face mai mult info. Fizica sta la baza tuturor, vrei sa spui ca tu vrei sa faci info fara sa stii fizica? Este un profil greu in care trebuie sa inveti tot ce inseamna mate fizica informatica. Poate tu nu, dar din colegii tai unii sigur vor urma o facultate tehnica si admiterea se face cu examen mate fizica. Eu am facut mate info intensiv. In clasa a 12-a aveam 7 ore de info, intr-a 9-a aveam 2. Si bac-ul l-am dat la fizica, desi aveam 2 ore in clasa a 12-a. Este foarte bine ceea ce se face. Nu ai cum sa prinzi programarea fara sa iti formezi gandirea. Materiile sunt facute in scoala in asa fel incat sa formeze gandiri. Bafta.

| OverlyAnnoyedAccount0 a răspuns:

In primul rand trebuie sa intelegi ca profilul este Real.
Nu se poate profil Real fara fizica.
Si candva la o facultate de calculatoare/tehnologia informatiei vei invata si ceva electronica (partea hardware) deci iti trebuie si fizica la cultura generala in primul rand.

| OverlyAnnoyedAccount0 a răspuns:

Adica te inteleg ca ti se pare inutila deocamdata, dar sa stii ca suntem o groaza care am fost in locul tau, iar acum ii vedem utilitatea inconstestabila.