| Leon_Alex_2000 a întrebat:

Salut în momentul de față am 16 ani, eu am apucat sa fac doar 6 clase asta datorita problemelor din familie, eram tot timpul plecat, se poate spune ca nu mi-a permis timpul sa fac școală, eu având 16 ani as vrea sa îmi continui școală, mi-e frica ca nu voi avea un loc bun de munca, simt ca nu am viitor fără școală, se mai poate face ceva? As fi foarte recunoscător dacă îmi veți răspunde!

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Sigur ca se poate face, poti termina gimnaziul (cl.VII si VIII) in programul "A doua sansa" si apoi sa continui la profesionala sau liceu (seral sau cu frecventa redusa).
Conform L.1/2011, citez:
"(1) Învăţământul gimnazial se organizează şi funcţionează, de regulă, cu program de dimineaţă.
  (2) Ministerul Educaţiei Naţionale, în colaborare cu autorităţile administraţiei publice locale, prin inspectoratele şcolare, poate organiza programe educaţionale de tip «A doua şansă», în vederea promovării învăţământului obligatoriu pentru persoane care depăşesc cu peste 4 ani vârsta corespunzătoare clasei şi care, din diferite motive, nu au absolvit învăţământul secundar inferior, gimnazial."
Intereseaza-te la ISJ din judetul tau ce scoli au acest program.

7 răspunsuri:
| BroascaCuElice a răspuns:

Inscrie-te la scoala

| ALGator a răspuns:

Ce te împiedica sa studiezi? Poți da mai multe detalii?

| Leon_Alex_2000 explică (pentru ALGator):

Acum nu mă împiedică nimic, doar ca... mi-e jenă sa continui din a 6-a

| ALGator a răspuns:

Mai remarc ca pentru un tinar care spune că îi lipsesc cam jumătate din clasele de școală te exprimi îngrijit și coerent. Așa cum mulți care au terminat liceul și scriu pe aici nu o fac.
Alege mijloacele care îți convin ca să atingi rezultate de folos ca să poți lucra.
Vei putea si completa pregătirea ta școlară și mai târziu in viață.
Sper ca acum să poți termina liceul.

| Creierash a răspuns:

Lasa rusinea la o parte, si du-te la scoala cu fruntea sus. Este cel mai bun sfat pe care ti-l pot da. Respectul meu pentru vointa, ambitie si perseverenta.

| AnonimusTeo123 a răspuns:

Incearca sa te duci inapoi la scoala. Chiar daca nu esti la nivelul copiilor, vei recupera i-ar asa vei fi inapoi la fel ca ceilalti. Cu siguranta te v-or ajuta si profesorii-colegii-prietenii.

| Leon_Alex_2000 explică (pentru AnonimusTeo123):

Nu inteligența este problema