| idkdude7 a întrebat:

Salut! In perioada urmatoare, se va renova liceul. Avem 2 corpuri, nu stiu cu care vor incepe, dar au prioritate la programul de dimineata clasele terminale si gimnaziul. Acum sunt a X-a, deci voi prinde sigur renovari intr-un moment in care nu voi avea prioritate la programul de dimineata si va trebui sa fac scoala dupa amiaza. Problema este ca fac cursuri de Cambridge si le voi termina abia in decembrie anul viitor. Am de la 17 la 18:40. Nu as vrea sa schimb profesorul, fiindca imi place cum preda dumnealui, si nici ora, pentru ca ma aflu in clasa alaturi de o prietena. Nici nu stiu sigur daca se poate, avand in vedere ca doar profesorul meu si inca o doamna predau la acest nivel.

In fine, ideea e ca nu stiu ce pot face cand vin renovarile. Nu ma las de cursuri, nu le-am platit degeaba. Si examenul e scump, deci nu o sa il dau pana nu sunt in totalitate pregatita. Ce as putea face?

4 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Ideea este ca nu ai incotro si va trebuii sa-ti termini liceul in primul rand si in functie de programul liceului, iti vei schimba toate celeleate activitati extrascolare.
Examenul de la cambridge nu este o prioritate, putand sa fie dat oricand in viata ta, deci focus pe scoala, cursuri zilnice si examneul de BAC si cand vei avea timp faci si orele extrascolare cu alti profesori si-ti sustii acele examene cand vrei, in viata ta.

| dullcat a răspuns:

Buna.Deocamdata nu stii sigur cum se de va desfasura santierul si cum veti fi repartizati.In caz ca intr-adevar ajungi sa inveti dupa masa, vorbeste cu profesorul, simplu.Eu ma indoiesc ca nu mai are si alte ore de pregatire disponibile.Cu prietena aceea te poti vedea oricand in weekend, nu este prioritatea numarul 1 sa fiti amandoua acolo in acelasi timp la pregatire, ci ca tu sa iti imparti timpul astfel incat sa inveti atat pentru scoala cat si pentru Cambridge.Succes!

| dullcat a răspuns:

Daca ai nevoie de el pentru facultate, nu amana examenul Cambridge pentru mai incolo fiindca ar fi o prostie mare.Toata lumea il da de obicei in liceu, nu ulterior.Plus ca in acest fel scapi si de proba de engleza la bac.Acum inca ai capacitatea de a retine totul mult mai usor, de a absorbi informatia ca un burete.Eu l-am dat in clasa a XI-a, daca imi aduc bine aminte.

| Standt a răspuns:

Indiferent cu care corp se incepe, tot clasele terminale si gimnaziul au prioritate. Realizezi ca va veti inghesui toti intr-o singura cladire? Deci, e posibil ca doi ani sa aveti acest program.
Eu sugerez sa renunti la moftul ca esti cu o prietena si sa schimbi ora la curs. Cu acelasi profesor.