| zickuo a întrebat:

La scoala invat C++. Dar. parca nu ma atrage asa mult, deoarece ma gandesc la viitor, si la o slujba care mi-ar putea aduce ceva money... Pot invata : C++ ( sa continui ), php, html, java script. Daca nu ma insel, php, html si java script au toate intre ele o legatura foarte stransa.
As dori sa imi spuneti cu care din ele as castiga mai mult. Care din ele e mai cautat.
Nu luati in calcul :,, Care iti place mai mult". Sunt dispus sa invat oricare din ele.
Doar spuneti-mi.

Thanks! big grin

Răspuns Câştigător
| cristimihailov a răspuns:

Salut,

Cum zicea si seriosul, pleci de la ideea ca C++ se mai foloseste si ca ce inveti tu este ceva extraordinar.

Tu de fapt gresesti aici. C++ inveti pentru a intelege conceptele programarii. Nu pentru a si le aplica. Pentru asta ai nevoie de mult mai multe cunostinte decat cout si cin.

Problema este ca limbajele in general se cam aseamana (mici diferente de sintaxa si de aplicabilitate) dar in mare cam acelasi lucru se intampla in toate.

Nu conteaza atat de tare limbajul ci gandirea si cunoasterea librariilor auxiliare care vin cu acestea.

Daca tii sa ajungi totusi undeva, te-as sfatui sa te uiti la Microsoft pentru un examen de certificare in C# sau VB.net si sa citesti cartea asociata respectivului examen.

Asa vei intelege mai multe... decat daca te apuci sa inveti si php si pyton si C++ si VB si C# si java si alte tampenii.

Pentru ca fiecare este specializat pe ceva. Nu poti sa inveti totul, prea multa informatie si o sa te pierzi in ea.

Devin-o master in C# si apoi o sa intelegi si restul. Sau ma rog, in orice alt limbaj vrei tu, precum Java sau VB. Dar nu numai limbajul, ci si frameworkurile.

Restul nu prea se cer atat de tare.

7 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Pleci de la o premiza total gresita.

tu nu inveti C++ de fapt, inveti programare si pui in practica ce inveti intr un limbaj de programare.

daca te gandesti la o cariera in domeniu trebuie sa fii constient ca un programator bun nu se incurca in sintaxa unui limbaj.

Si sa stii ca "invata aia care iti place mai mult" conteaza mult mai mult decat crezi tu. Programarea e grea si o faci din pasiune altfel nu rezisti mai mult de 1-2 ani intr un domeniu atat de competitiv

| Deyutzzu25 a răspuns:

Pai cam toate ti-ar trebuie pentru a ajunge sa castigi bani frumosi.Dar poti sa ai o echipa de 3 persoane de exemplu.Tu unu sa stie HTML altu Javascript si tot asa.

| Zeekon a răspuns:

La universitati din afara, gen Danemarca, UK, MIT se studiaza limbaje noi, adica python, ruby, perl, etc... Fiecare limbaj de programare este destinat unei anumite functii, dar desigur ca poti face ce vrei cu ele.
Web -> javascript, java, flash, html5, css, perl, etc...
Windows -> C, C#, Basic, C++, etc...
Android -> Java
Securitate -> python

Sfatul meu, cauta pe Google nume de limbaje de programare, vezi la ce se foloseste fiecare cel mai mult si gandeste-te care e cel mai bine platit si ce ti-ar place sa faci cu limbajul pe care urmeaza sa-l inveti.
Personal recomand C# si python.
Bafta!

| zickuo explică (pentru Zeekon):

Ok, sunt de acord cu python, dar de ce C# si nu C++?

| Zeekon a răspuns (pentru zickuo):

Motive de IDE (de obicei Visual Studio).

| zickuo explică (pentru Zeekon):

Daca imi explici putin...

| suntserios a răspuns (pentru Zeekon):

Lol, pentru ce motiv recomanzi un limbaj de programare... pe motiv de IDE, mai bine taceai