| gdgdhhdx a întrebat:

Salut, ma ajutati si pe mine cu ceva? Nu stiu sa imi exprim opinia si daca se poate sa imi explicati dar si cu cate un exemplu ca sa pot inelege dupa fiecare argument. Cum ar fi,, In opinia mea, opera literara... si intitulata... XXXXXangry si in loc de XXXX ce mai sciru adica dupa ce zic titlu si autorul)? si daca se poate si 2 figuri explicate pe acolo unde trebuie sa explic ca nu stiu sa explic=D. Cum ar veni o schema ( apropo sunt clasa a 8a)

4 răspunsuri:
| horia2012 a răspuns:

Ca sa-ti exprimi opinia, trebuie sa cunosti acel subiect (opera, film, muzica, stiinta...). Ex.
In opinia mea, povestirea(.), scrisa de ( ), se refera la... (sau trateaza subiectul)
sau
In opinia mea, caraterizarea personajului (.)din opera (.)scrisa de...este...
mai depare dezvolti si tu.

| Bibliapentrusceptici a răspuns:

Ia o carte de comentarii si citeste cu sete din ea. Este cea mai buna metoda.

| gdgdhhdx explică (pentru Bibliapentrusceptici):

Crede-ma ca si profa mi-a explicat dar nu pot sa inteleg cum imi explica un profesor prefer mai pe intelesul meu

| corolav a răspuns (pentru gdgdhhdx):

Și ce te face să crezi că vreunul dintre noi e mai priceput decît profesorul tău?
Sau aștepți ca cineva de aici să stea o jumătate de oră la discuție cu tine să te facă să înțelegi.
Mergi pe Google, DEX, vezi ce înseamnă „opinie" și apoi te pronunți și tu.
Aceasta înseamnă să-ți dezvolți personalitatea.
De exemplu...
Un coleg de-al tău spune că lungimea pămîntului la Ecuator este de 60.500 de mii de kilometri.
Tu, care ai învățat la școală despre acest lucru, și știi că de fapt are 40.000 de kilometri, îl contrazici și spui că nu e adevărat ce a spus el. Că tu știi altceva. Acest lucru înseamnă „a lua atitudine", a-ți exprima „opinia„. Adică „punctul tău de vedere".
Și de la acest motiv începi să dezvolți.
Cu alte cuvinte, așa cum spunea cineva mai sus, trebuie să fi citit acea lucrare, să știi despre ce e vorba în ea și, cu cuvintele tale, să încropești un comentariu, să-ți dai cu părerea.
N-ar fi exclus ca unele ale tale păreri să nu fie prea exacte și cineva să te contrazică, poate chiar profesoara.
Dar, abia aici intervin tarele sistemului românesc de predare și ascultare.
Lasă-l dom*le pe școlar să spună așa cum crede el, chiar dacă uneori greșește!
Nu trebuie ca la fiecare pas să-l noteze cu 2, 3, sau 4.
Atunci cînd școlarul greșește trebuie să fie corectat( o dată, de două ori, de trei ori) pînă ajunge să priceapă și el.
Profesorul este obligat să știe a pricepe cînd școlarul a greșit prin faptul că nu a înțeles, cînd i s-a predat, și atunci cînd greșește pentru că nu a învățat și nu și-a făcut temele.
Asta e doar o a mea „opinie".
S-ar putea ca tu să nu fii de acord cu ea și eu nu am dreptul să mă opun.Pentru că poate „opinia" ta e alta.
Sănătate!