"pe clasa a X-a" nu poate intra nimeni, ca nu se urca nimeni PE nici o cladire!
Apoi, transferurile nu se fac dupa ureche, ci in urma unor examene de materii, medii care trebuiesc sa fie egale sau mai MARI ca ale ultimului intrat, fara absente, fara corijente samd.
Evidnet ca nu poti sa intri intr-a X-a, ci tot clasa a IX-a dar numai daca esti eligibil, la toate cerintele impuse de Ministerul educatiei si invatamantului.
La un Liceu militar sunt cerinte si conditii speciale, mai ales daca ai probleme medicale si nu esti apt sa ai o viata normala si sanatoasa, unde sportul si militaria sunt cerute si facute zilnic, la maxim.
Evident ca nu se fac dupa ureche, din asta caut sa ma informez cat mai mult posibil. Unde pot gasi informatii despre aceste examene de materii? Sa vad din ce voi da aceste examene de transfer ca sa pot sa invat din timp. Stiu de pe site-ul lor ca este o proba sportiva, proba scrisa, psihologicul si interview-ul.
Daca esti informata, m-ar ajuta mult sa imi zici ceea ce stii.
Si in legătură cu operația de care vorbesc, in urma unei lovituri la ochi, am avut dezlipire de retina in 2022 Ianuarie, am m-am recuperat si medicii mi-au permis sa fac efort. Ochiul operat vede exact ca si celelalt ochi.
Aceste informatii le poti gasi numai la liceul unde doresti sa te transferi. Stiu ca sunt reguli foarte severe acolo, fiind o scoala militara si eligibilitatea este in functie de media de la scoala generala, conditia ta fizica, psihica samd.
Directorul de acolo iti va spune exact ce ai nevoie, ce conditii de eligibilitate intrunesti si cand se dau examenele.
In legatura cu vederea ta, stiu ca miopia si anumite boli care produc degenerarea/degradarea vederii, sunt motive eliminatorii.
Deci asta inseamna ca ori trebuie sa merg in persoana la liceu si sa intreb, ori sa il sun direct pe domnul director
Nu recomand sa suni directorul, ca nu-ti va da aceasta informatie pe telefon, nici nu cred ca va raspude el la telefon, probabil secretara, dar recomand sa mergi personal acolo, ca sa te vada si sa pui intrebarile care te intereseaza, fiind de fapt o forma de politete nescrisa, pe care dl. director o va accepta mai usor, decat sa-l suni.
In ce priveste vederea ta si testul medical oflatmologic pentru un asemenea liceu, orice medic oftalmolog ar putea sa te consulte si sa-si dea acceptul pe hartie, ca esti APT medical, daca intr-adevar esti apt.
Buna.Mai productiv ar fi sa suni direct la secretariat pentru a afla raspunsurile la intrebari.Succes!
RaZvy97RaZvy întreabă: