Nu poti lucra full time, ca nu mai ai timp de facultate, daca esti la zi.
Aia multi de care pomensti tu, sunt de fapt foarte putin, fiind doar cei care merg la fara frecvent sau la seral.
Matematica-informatica la frecventa redusa nu cred ca exista.
Nu e nevoie sa faci facultatea la frecventa redusa. Poti lucra si full-time, dar sa mergi si la facultate. Doar seminarele si laboratoarele sunt obligatorii, cursurile nu. In plus, poti merge la seminare/laboratoare cu alte grupe, astfel incat sa-ti fie bine si la lucru cu programul. E greu, in sensul ca nu o sa poti iesi in timpul saptamanii in oras, vei putea doar putin in weekend pentru ca vei avea si proiecte de facut pentru facultate.
Cei mai multi fac un internship in vara dintre anii 2 si 3, pentru ca se cere practica la facultate. Unii din ei raman angajati si mai departe, altii fac doar practica de vara si atat.
Eu spun ca merita sa lucrezi in timpul facultatii. Dupa facultate, in timp ce alti studenti isi vor bate capul cu cautarea unui loc de munca, acumularea de experienta, tu vei avea deja un loc de munca stabil si experienta. Desigur, preferabil ar fi sa cauti ceva part-time, dar e posibil si full-time.
Banuiesc ca vorbesti de FMI UniBuc.
Cei care se angajeaza nu sunt neaparat la frecventa redusa, ci pur si simplu aleg ei sa lipseasca (foarte putini peofesori puncteaza prezenta, deci isi permit). Oricum, in primii 2 ani nu prea ai unde sa te angajezi cine stie ce asa ca parerea mea e ca esti mai castigat daca tragi tare la facultate si primesti bursa (care e undeva la 700 de lei pe luna).
Nici nu iti trebuie universitate sa prinzi un job,uita-te ce limbaj se cauta cel mai mult,invata progamare dar nu doar pe limbajul ala si incepe sa-ti faci singur proiecte,la un interviu te duci cu ceva facut de tine,spui ca stii sa faci aia,aia,aia,sti programele alea si ai luat job-ul garantat, doar trebuie sa iti dedici mult timp, iti spun din experienta, dar nu am prins in tara, in afara.Bafta!