Notițe.
Schematic.
Analizează ce e important și ce nu. Ce e important din tot materialul subliniază și repetă-l până nu-ți mai iese din minte, ce nu e important taie și nu mai ști de existența lor.
Deci dacă ai vreo 400/500 de pagini iar ca și volum de informații undeva de 300, importante să spunem că ar fi vreo 150 maxim 200 de informații. Pe alea te axezi și din alea 200 mai subțiează iar și taie ce pare așa mai vag sau tu simți că nu poți pricepe, și în final te axezi pe 100, chiar un 50 minim de informații. Dacă le știi bine pe alea 50, nu ai cum să nu iei.
Ai grijă ca atunci când decizi ce e importat și ce nu, să faci alegerea cea mai bună, adică să ți alegi ca informații importante chiar pe cele mai importante și mai generale, cu scopul de a le putea dezvolta la examen și a ajunge cumva la toate informațiile alea din manual în final, dar evident în stilul tău.
Exploatează-ți și stilul personal (vizual, auditiv, scris și altele), dar încearcă în final să le combini pe toate, deoarece așa se învață cel mai bine.
Dacă asta ți se pare prea greu, îți transmit și stilul meu de învățare ceva mai lejer și nepăsător, citește tot, cap coadă, tocește de câteva ori, apoi nu te mai gândi deloc la examen, iar la examen cu tot ce știi te duci și-l faci pe loc și aștepți să vezi ce o să iasă. Cam așa mă duceam eu la fiecare examen, test, evaluare. Și uite că am terminat 12 clase cu note de medie, și o facultate începută dar nefinalizată, să zic că la facultate am cam clacat. Și acum mai sunt și profesor și învăț (la titularizare) iar, mereu și mereu, cu același stil. )
Metoda clasică: repeți până te plictisești și apoi (plictisit fiind) o iei de la capăt
Daca mai primiti modele de bac de la minister, lucreaza le pe alea. Iti zic cum am procedat eu si am luat 9.40 la anatomie Rezolvam doar modelele de la minister si unde nu eram sigura ma uitam in raspunsurile date de ei. Inca ceva; retii mult mai rapid informatia daca o povestesti cuiva sau daca altcineva ti o povesteste.
Opomanapeviatamea întreabă: