Hai, ma, stai linistit! O sa vezi dupa aceea ce inutilitate e Bacul asta. Asa ma stresam si eu acum nu stiu cati ani si dupa ce l-am dat, am vazut rezultatele, mi-am dat seama ca nu e bun de nimic daca ai note mari. Mai bine ar da toate facultatile admitere prin propriul lor examen si ar elimina Bacul.
Da-le incolo de note. Nu-ti trebuie pe nicaieri 10. Daca vrei sa dai la o facultate serioasa atunci ti se va cere admitere prin examen scris asa ca te stresezi degeaba, ponderea de la Bac fiind prea mica.
Daca iei peste 8 la fiecare materie esti bun. N-are cu ce sa te defavorizeze prea mult, mai ales daca esti la un profil de mate-info unde e cel mai greu. Romana e un stres inutil. Cei mai multi vor alege facultati care n-au treaba cu ea.
Admiterea la facultate e mai importanta.
Nedreptati sau chestii de noroc mereu au loc la examene. Trebuie sa te obisnuiesti pentru ca te vei mai intalni si-n facultate cu asa ceva.
Gandeste-te pur si simplu ca Bacul e un examen stupid, ceea ce si e. Nu-i mai da asa mare importanta. Iar supranumirea lui ca «proba de maturitate» e pentru loazele care nu reusesc sa-l ia, apoi sa-l mai ia si cu note mari.
Pana la urma alea da emotii, ca-l pici, nu ca nu-l iei cu note foarte bune! Iti dai seama ca elevii romani, majoritatea lor, isi doresc doar sa-l promoveze(cu toate ca nu merita la cat invata), nu are relevanta cat de mari sa fie notele. Asa ca gandeste-te ca daca tu ai invatat trebuie sa primesti ce meriti. Sa fie totul bine mersi ar fi un bonus. Sa ai noroc!
E simplu, incearca sa iti iei gandul de acolo. Stiu cum e "macinarea" aceea de care vorbesti tu si nu e deloc placuta. Eu personal cand ma aflu intr-o situatie asemanatoare incer sa fac alte lucruri, sa-mi gasesc o ocupatie care sa imi ia gandul de acolo.( De obicei jocurile video sunt solotia pentru mine, pur si simplu uiti ). Sper ca te-am ajutat.
E stupid! E ca si cum i-ai zice "hey e mau' rosu" si apoi sa-i zici da stii ce culoare are! nu stii! nu e asa. BAC-u este greu pentru cei ce nu invata. si spun din proprie experienta, am TRECUT prin ea, este greu cand ai emotii, eu n-am dormit 2 nopti, dar. daca tu ai invatat BINE cand o sa primesti subiectele o sa fii SUPER eliberat, o sa stii ce sa scrii. in legatura cu notele. si eu ma asteptam sa aiu peste 9.50 la bio. am luat 8.50. unii oameni nu-s facuti sa fie profesori... ma intelegi? sper sa nu dai peste astfel de corector. sunt unii care se iau dupa barem si nu citesc de fapt ceea ce a creeat copilu' ala si de aia te trezesti cu o nota ce-ti pica fata. incep sa cred ca unii corectori sunt ge ah uite o lucrare la chimie s-o corectez dupa barem si el e prof de romana ma intelegi. so DACA AI EMOTII E NORMAL! Nu o sa le poti oprii pana nu o sa AI SUBIECTELE IN FATA SI O SA FII CONTIENT C-O SA STII DACA AI INVATAT! Bafta!
Maru' *****
Nu stiu daca jocurile video sunt solutia acum.
insanelove întreabă: