| thatmanyouseen a întrebat:

Salut! Ori sunt eu prost, ori e altfel de problema... sincer nu știu. De fiecare dată când încerc să învăț ceva, nu îmi intră în cap. Nici nu știu dacă o să mai fiu capabil să trec a 10-a. Puteți să îmi dați o idee ce ar putea fi? Pentru că nu mai suport.

6 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Daca renunti la telefon si joaca pe computer sau tableta, vei avea timp foarte mult sa pui mana pe carte si sa inveti, focusandu-te pe ea, memorand lectiile.

| StoicAnalysis a răspuns:

Daca nu iti place sa inveti, atunci nu poti sa inveti, oricat de mult te-ai chinui. Totusi poti transforma neplacerea in placere. Incearca sa asociezi informatia care vrei s-o inveti cu ceva pe placul tau gen: ai de invatat sa zicem judetele tarii. Poti asocia Bihor cu dihor sa para amuzant. Sau Judetul Neamt cu un neamt ( german). Poti compune o poezie sau o piesa ce contine judetele in ea si s-o inveti, etc. Variante de a imbina utilul cu placutul sunt destule.

| CleanHeart a răspuns:

Doar un sfat am pentru toți la întrebarea asta, apuca-te să citești din pasiune, prima data incepi cu ce îți place și când prinzi pofta cititului devine drog și orice lecție tu o s-o memorezi repede

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ar trebui sa mergi la un consult la un medic neurolog.

| pufulescu0o a răspuns:

Eu te cred fiindca am avut aceeasi problema! Nu stiam sa invat. In primul rand fa-ti program ca la scoala, 50 de minute invatat, concentrat total, si 10 15 minute pauza. Cand inveti ceva nu cauta sa memorezi tot textul ci extrage-ti ideile principale, treci o pagina prin filtrul mintii apoi din ea faci 3 fraze si pe alea le memorezi. Definitiile sunt singurele care trebuie memorate complet.

| Geass1 a răspuns:

Cum înveți de obicei și la ce materii ai probleme? La ce profil ești?