anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Pentru cei care se pricep sau au trecut prin bacalaureatul la biologie (vegetală și animală), vreau să vă întreb: din capitolul „Taxologie" (adică acela cu regnuri) ce ar trebui să învâț în principal?
Am văzut că acel capitol este foarte lung (are vreo 80 de pagini), iar la bacalaureat pică doar câteva întrebări din el, și cam aceleși.
Pe ce să mă axez din acest capitol?
Aceeași problemă există și la capitolul „Genetică", adică este foarte lung și greu și la bac nici nu prea se dă (cu excepția problemei de genetică, mă refer doar la teorie).
Țin să menționez că am învățat foarte bine Anatomia (vegetală și animală- asta pentru că am vazut că ea e cea mai imprtantă), citologia și histologia.
Dar capitolele „Taxologie" și „Genetică" parcă nu le mai pot învăța ca pe acestea de mai sus.
Mă poate lămuri cineva, daca a înteles la ce m-am referit?
FUNDA

2 răspunsuri:
| Catrice a răspuns:

Stai puțin. 80 de pagini taxonomie (nu taxologie)?! Citologie?! Histologie?!
Astea drăguță sunt materii de facultate rolling on the floor
Și la orice capitol ai introducere în 'domeniu', unele înveți noțiunile de început etc.
Te intreb: cum sa rezolvi problema de genetica dacă nu știi teoria?! Și genetica de a 9-a e cea mai scurta și ușoară, incomparabila cu toată materia de a 12-a (din acre nici nu ai treaba la v&a din moment ce intra la anatomie).
La partea cu taxonomia nu înveți decât clasa, ordin, regn etc din care fac parte animalele/plantele și caracteristicile fata de speciile 'din urma' (adaptările la mediu, dovezi ale evoluției etc). Nici 80 pagini nu ai (vreo 40 aveam în manual, unde 3 sporturi din pagina erau poze și scheme).
Tu... de unde ai luat materia de învățat?!

| Catrice a răspuns:

Despre celule trebuie sa înveți componentele lor și rolul pe care acestea îl au.
Și sa știi sa spui diferențele dintre celulele animale și vegetale.