Haha, și eu fac parte din categoria "tras de timp și pe ultima sută de metrii abia dorm și am și vina pe conștiință".
O să le iau pe rând.
La subiectul A, în general e înțelerea textului și la asta tot ceea ce ai nevoie e să dispui de-o atenție maximă. În schimb la B, ai nevoie de-un limbaj dezvoltat și ajută foarte mult exercițiile pe care le faci acasă la această cerință.
Apoi, la subiectul 2 e puțin mai "complex". Chiar dacă sunt doar 10 puncte acolo, contează mult. Există și o teorie în spatele acestuia, legat de trăsăturile romantismului, simbolismului, etc. Astea le găsești cu ușurință pe net și nu strică să fie repetate.
Acum, menționez: în cel mai rău caz, dacă nu reții trăsăturile și nu-ți pică fisa în momentul respectiv, neapărat umplii alea 30-50 de cuvinte cu tema poeziei ilustrată prin motive literare, figuri de stil, eul liric dacă e. Efectiv înflorești.
Legat de eseuri.
Nu te lăsa doar cu atâtea! Nu te baza că îți încerci norocul. S-ar putea să nu-ți lași doar o materie în august și o să trebuiască să umbli și anul viitor.
Fă-ți un program zilnic până duminică. Jumate din zi română, cealaltă biologie și eventual, ceva suplimentar la matematică.
Dacă chiar te apuci să faci asta în săptămâna asta, o să fi foarte recunoscător după probe.
Legat de eseuri ai două posibilități.
Prima, în care efectiv te apuci să înveți toate eseurile fără să te gândești la chestii gen "omg cât am de învățat" sau să începi să fi depressed fiindcă te gândești că e un chin. Nu, efectiv o faci să-ți fie ție mai ușor după, iar odată ce-ți găsești o motivație, e ok. Îți găsești un loc unde să fi singur. De pildă, camera ta. O aerisești, pe mine mă ajută mult să fie totul curat. Le iei pe rând. Prima dată citești calumea, apoi încerci să înveți paragraf cu paragraf, iar la final încerci să scrii într-un word ceea ce ai prins (pe foaie mie mi se pare mai enervant și personal, am senzația că pierd mai mult timp scriind pe una decât să tastez pe laptop).
Și așa faci cu fiecare, eventual poți să-ți colorezi paragrafele mai importante și chiar dacă nu reții fiecare expresie complexă, măcar să fi pe val cu tematica.
Apoi, a doua varianta.
Schițezi fiecare eseu în parte după ce l-ai citit de câteva ori. Scoți ideile principale și le notezi pe foi. Asta merge mai mult dacă ești capabil să înflorești mult.
În momentul în care ai toate ideile principale și scheme mult mai reduse ca și eseul ăla lung, ți-e mult mai ușor.
Dar, din nou, dacă ești bun la înflorit.
Fără eseuri, nu te poți baza pe-un 6, 7. Pentru notele astea trebuie să fi mult prea bun la primele subiecte și la română oricum totul e discutabil. Dar părerea mea e că-ți faci ție un bine dacă ești în temă cu fiecare eseu în parte și orice îți va veni, tu vei fi capabil să scoți ceva.
Și da, într-adevăr poți da bacul în august. Dacă scrii calendarul examenului de bacalaureat 2018, ar trebui să vezi toată cronologia evenimentelor.
Legat de ultima întrebare, nimeni de pe aici nu e medium, din păcate. Și indiferent cât de obosit ești să auzi asta, e adevărul: chiar îți poate cădea orice la subiectul 3.
Acum că am auzit profesori care au feeling-uri înainte de bac și majoritatea se îndeplinesc, asta e partea a doua.
De exemplu, eu sunt la real și am auzit atâtea persoane care spun că va fi Comedia într-o probalitate atât de mare. Apoi, Eminescu, Arghezi, Creangă sau Rebreanu.
Dar informațiile astea nu sunt relevante deloc.
P.s există pastile speciale pentru memorie. Profesoara de meditații mi-a recomandat memoplus, dar mai târziu am aflat de alte pastile care aparent fac o treabă bună și sunt mulțumită.
Neurergin- Energie, rezistență și concentrare.
Cum am spus la început, și eu las lucrurile pe ultima sută de metrii, așa că uite-mă aici învățând eseurile pe care ar fi trebuit să le învăț deja.
DeathOfDreams, mulțumesc mult pentru răspunsul tău, chiar m-ai ajutat, sincer. Și eu am început să iau acum 3 săptămâni memo plus, dar m-am lăsat de ele acum o săptămână, am simțit că nu mă ajută, din potrivă, parcă uitam unele lucruri pe care le făceam cu o zi înainte sau chiar în ziua respectivă și încercam să îmi amintesc ce anume.
Nu pot să stau toată ziua să învăț pentru că am decis să mă apuc de sală ca prostu' fix acum... Adică fac de o lună aproape.
Mă duc 5 zile pe săptămână și pierd aproape 2 ore pe zi acolo.
Vreau să mă fac antrenor de fitness sau dj ( digei ), dar durează mult, mai ales pentru antrenor de fitness.
Oricum, nu am decis deja asta, o să mă mai gândesc.
Eu am voiam să caut un loc unde să lucrez după prima sesiune, până în august, dar m-am gândit că atunci chiar nu aș mai avea prea mult timp pentru învățat + că fac pregătire la matematică și la biologie și de sală nu vreau să mă las. Și asta doar pentru niște bani în plus pentru la mare vara asta?
Mersi mult din nou pentru că m-ai ajutat. Pup
Nimeni nu-ți poate spune ce să faci, iar prioritatile în viața ți le stabilești singur. Problema e că uneori, faptul că ești singurul responsabil de propria viața se transformă într-un arhitect al propriei "distrugeri".
Esențialul e că ai doar grijă cum ți le stabilești pentru a nu avea consecințe negative.
Dacă e să-ți dau un sfat, ar fi ăsta: rezolvă-ți prima dată bacul, apoi ai tot timpul din lume să faci ceea ce-ți dorești.
Foarte bine că ai un vis, așa că acum asigură-te că ți-l poți îndeplini fără să intervină probleme ulterioare.
Nu contează dacă ai nevoie de multă muncă pentru fitness, important e să vrei totalmente și să-ți placă ceea ce faci, fiindcă în caz contrar, privit din ansamblu, totul e degeaba.
Și legat de pastile, ar trebui să încerci Neurergin! Sunt puțin mai scumpe, dar își fac treaba.
Pari foarte de treabă și inteligentă... De fapt, sigur ești.
Scuze că întreb. Câți ani ai?
Sunt mai curios de fel
Legat de " am tot timpul din lume ", în ziua de azi te poți aștepta la orice și chiar nu ai de unde să știi când vei păți ceva, de exemplu, poate cade un meteorit fix în orașul în care trăiesc etc.
Mie îmi place să pun partea negativă în față uneori, dar gândesc și pozitiv, depinde de situație.
Acum un meteorit n-ar cădea, dar s-ar putea întâmpla orice. )
E bine să gândești pozitiv, dar mai bine e să fi realist. Să faci în așa fel încât să gândești realist, dar să ai speranța aia pozitivă.
Tot ce voiam să spun cu "ai tot timpul din lume", e că prioritatile ar trebui să fie pe plan școlar, mai ales în România, unde nu ai ce face altfel.
Fiindcă ipotetic tu te axezi pe chestiile ce-ți plac, gândindu-te că viața e prea scurtă, dar va fi posibilitatea ca problemele pe care le-ai neglijat să te oprească să faci ceea ce vrei. Așa că vezi ironia sorții? De-asta trebuie să fi mai mult realist.
Și abia am făcut 19 ani. ^^
La romana, invata ideile principale din comentarii, an aparitie, caracteristici care incadreaza textul si etc, la romana se poate lua 7 usor, deci subiectul 1 si 2 valoreaza 70 de puncte din start dar nu te baza pe asta, scrie si la subiectul 3 orice tine de textul care ti-l cere, e mai bine sa scrii, decat sa lasi foaia goala, daca lasi foaia goala profesorul va crede ca te-ai axat pe subiectul 1 si 2 unde te va taxa la sange... deci scrii orice tine de text si de cerinta sa fie corect fie putin sau mult multa bafta
Pai clar n-o sa le inveti mai repede daca stai pe net incearca sa inveti strategic si anume daca nu ai citit in viata ta acele opere citeste macar rezumatele ca sa stii macar despre ce trebuie sa faci compunerile. Apoi incearca sa memorezi schemele. Adica te gandesti la cea mai simpla "compunere". Te gandesti despre ce particularitati vrei sa scrii si apoi dezvolti. E foarte important sa stii particularitatile operelor la compunerile de argumentare pentru ca daca nu iti mai amintesti compunerea, o faci pe loc. Ce zic eu se aplica la compunerile de argumentare pentru ca eu personal numai cu astea am avut de aface. nu sunt a 12a si nu dau bacul anul asta. La comentarii nu sunt sigura cum merge treaba dar daca e asa cum cred eu poti aplica aceeasi metoda.Gasesti punctele cheie despre care se vorbeste si in cel mai rau caz, daca uiti compunerea stii idei principale si improvizezi. Sper ca te-am ajutat cat de cat
Bună,la română încearcă să înveți 2 opere pe zi, lași telefonul și te apuci de învățat dacă vrei să iei bacul. Eu știu că se in septembrie, nu în august.
BraiRotSkibidi întreabă: