| alex13king a întrebat:

Salut prieteni, Trebuia sa fac un proiect la o carte "inima de cerneala" si trebuie sa scriu o tema+ aspecte stilistice, tema am facut-o, e simpla, dar nu inteleg ce-s alea aspecte stilistice, dati-mi si mie exemplu de cateva, FUNDA.

1 răspuns:
| udntsay a răspuns:

Partea stilistica se refera la procedeele stilistice prin care sunt create imaginile artistice. Imiaginile artistice sunt imagini ce pot avea caracter vizual, auditiv, olfactiv, dinamic, stc. Aceste pot fi realizate cu ajutorul figurilor de stil adica personalizare, epitet, repetitie, comparatie etc.
Cel mai bine, ai putea sa spui modul de expunere prezent in carte si sa comentezi cu structura urmatoare cateva pasaje care "te-au marcat" ca sa spun asa happy Citatul/pasajul/expresia/sintagma este o imagine artistica realizata prin...(figura de stil prezenta) si exprima...(dezvolti cam in 2-3 randuri ce exprima acel pasaj/citat)
Intr-o carte de cele mai multe ori este prezent ca mod de expunere principal naratiunea, asa ca te sfatuiesc sa cauti in carte text care are ca mod de expunere descriere (daca este de tip tablou este perfect). Sper ca te-am ajutat!