Sunt de acord ca nu este o metoda asta cu datul afara.
Un profesor nu asa isi castiga respectul.
Dar lasand la o parte profesorii fara talent si drag pentru copii si meserie, tu cum ai privi un profesor care vine cu o tinuta de scandal sa iti predea la ore.
Ca asa ar trebui procedat ca diriginte. Sa va explice prin joc,chiar sa se schimbe in tinuta nasoala si sa va intrebe parerea. Si ce tinuta va confera ideea de respect, fata de el insusi si fata de voi.
Scoala este o instituție publica si este necesara o tinuta decenta.
Stiu ca la varsta asta aveti nevoie de atentie si validare,fie chiar si in sens negativ,important este ca ati atras atenția.V-ati simtit importanti,uite,acum ne-ai aratat si o lege, o faci pe victima.
Sa nu uiti episodul acesta cand vei fi parinte de adolescent,ca pariez ca-l vei uita.
Nu este vorba doar de scoala, ci in general in viata, incearca sa ai tinuta si atitudine decenta. Cat mai neutru,cu atat mai bine.
Pe scena,acolo se joaca roluri si se pun masti si tinute sofisticate.
Nu iti consuma energia incercand sa atragi atenția,mai ales in sens de inadaptat, de rebel vaz Doamne, ca tu ai interesul sa termini linistit o scoala,nu sa fii clovnul vietii.
Vezi ca sunt si joburi unde se impune tinuta decenta,de asemenea instituții private,exemplu Banci,unde poti fi dat afara fix pentru tinuta.
Ai incredere in tine ca esti misto si intr-un tricou simplu alb sau negru, ori albastru,gri,verde,kaki, oricum, uni sa fie si blugi la fel.
Incaltaminte sport tot asa simpla si curat sa fii si politicos. Asa, ca un tanar domnisor, educat, nu un terchea berchea, care zici ca a gasit niste haine rupte la gunoi.
Spor la scoala❤️
Apreciez raspunsul si inteleg exact ce spui eu nu aduceam in discutie faptul ca sa ma imbrac provocator fata de alti si ma refeream ca daca uni profesori doresc sa isi impuna frustrarile pe elevi o pot face prin aceasta regula de exemplu azi am fost imbracat in blugi ne rupti adidasi normali albi si tricou alb simplu nimic scos din comun si mi s-a atras atentia ca sunt imbracat neadecvat de catre un profesor de fata cu alti elevi pentru a ma simti batjocorit
Te inteleg perfect, stiu ca sunt frustrati si fac abuz de putere.
Eu stiu ca voi sunteti misto si destepti, ca trebuie vorbit cu voi ca de la egal la egal si cu respect reciproc.
Vezi si tu ce cod vestimentar aveti, ca dupa cate povestești erai imbracat ok, nimic de reproșat.
Cand dai de terminati din astia pe viata, le canti in struna ca la prosti, ca unii sunt pe pastile, nu ai ce le face.
Nu te simti batjocorit sau umilit, nu prelua energia tampita ce a vrut sa o transmită si tu ai fost ghinionistul.
O sa tot intalnesti oameni esuati, dar care din pacate trebuie sa faca parte un moment din viața ta si trebuie sa-l lasi sa- si demonstreze autoritatea. Ei sunt sefii la spiriduși.
Cu asemenea fenomene nici nu merita sa ai vreo idee contrarie, ca te cobori la nivelul lor.
Chiar imi pare rau. Nici un tanar nu trebuie sa se simta batjocorit de adultii din jurul lui, nu este legea firii trebuie sa respectam viitorul.
Multumesc pentru mesaj, scuze daca am fost mai abrupta, dar a fost o discutie libera si din perspectiva mea care sunt de partea voastră si va inteleg din toate punctele de vedere si stiu ca aveti calitati, dar uneori clacati intre atatia adulti cu creierul pe bigudiuri.
Deslusesti tu pana la urma care este tinuta corespunzătoare si toată lumea happy.
Multa bafta iti doresc.
Multumesc pentru funda.
"II.art.14.(1) Orice persoană are dreptul la educație, precum și la accesul la formare profesională și formare continuă" in situatia de fata raman fara el
Nu te poate da afara, oricum s-au imbracat multi anul acesta la festivitate cum au vrut deci nu ai de ce sa iti faci griji
Multe drepturi mai aveți voi...
Nu, nu încalcă dreptul la educație. Tu interpretezi textul de lege ca să se potrivească pe interesele tale. Îmbracă-te corespunzător și n-are nimeni treabă cu tine.
Era și cazul să se ia măsuri mai drastice în privința asta. Trei sferturi din elevi se îmbracă pentru școală de parcă s-ar duce în club.
Dunlop300 întreabă: