Întrebare recomandată | Ioana37336632788 a întrebat:

Se apropie evaluarea de clasa a 8 a si imi e foarte frica mai ales la subiectul 3 la matematica. Ma descurc cu formulele insa demonstratiile ma incurca mereu. De fiecare data cand fac teste sar peste punctele b si c de la subiectul 3 pentru ca mi se par prea complicate. Aveti vreun sfat prin care pot sa le inteleg mai usor? Multumesc.

2 răspunsuri:
| RobertMoon a răspuns:

Nu iti face griji, indiferent ce nota iei vei ajunge la un liceu si iti spun sincer ca eu am luat nota mica la matematica cand am dat capacitatea, asta a fost acum 11 ani parca. Important e ca dupa ce termini liceul sa iei bacalaureatul sa te inscrii si tu la o facultate daca doresti sau sa ai mai multe porti deschide dupa liceu, capacitatea e fix nimic. Daca vei lua nota mica la matematica incearca sa iei nota mare la romana pentru a compensa cealalta nota intr-un fel...nu toti suntem buni la orice, deci nu-ti face probleme. Poti urmarii exercitii care sunt explicate pe net sau sa faci meditatii pana vine examenul, poate asta te ajuta, daca nu asta e, live goes on.

| SomethingFunni a răspuns:

Abilitatea de a demonstra ceva matematic se naste din intelegerea materiei si din experienta.

Nu am avut sansa sa predau matematica intr-un context profesional pana acum dar nu cred ca exista un "truc" pentru asta.