| Darius5557 a întrebat:

Salut

Se mai merită să-ți cumperi o casa în 2025? Gen cu credit sau banii pe masa?

Stăteam și mă gândeam așa..am aproape 30 de ani și mă gândeam daca merita sa cumpăr o casa pentru că e foarte posibil ca viitori mei copii sa nu stea în ea.

Știri cum sunt tinerii.vor sa plece..sa se mute în zone foarte dezvoltate..etc sau să călătorească.

Daca eu cumpăr o casa și închei creditul până la 60 de ani rămân cu casa dar nu am nici o garanție că, copii mei vor sta în ea

Ce părere aveți?

3 răspunsuri:
| eliancodrut a răspuns:

Da, ai dreptate. Depinde de zona in care e casa, depinde de pozitia ei in localitate etc. Eu am o casa mostenire si nu pot sa o vand.
Dar daca te simti bine in ea, merita. Apoi ce or face copiii tai cu ea, nu trebuie sa te framante.
Calculeaza cat dai pe chirie daca nu ai casa.

| siriusblack98 a răspuns:

Intrebarea cea mai importanta acum ar fi, tu ai la ora actuala o casa unde sa stai ori locuiesti cu chirie? Pentru ca si daca nu vor sta copiii tai in ea peste X ani din varii motive, macar o sa stai tu in ea pana la sfarsitul zilelor tale. Adica nu te va da chiriasul afara la 80 de ani pe motiv ca n-ai bani sa mai platesti chiria. Spun lucrurile astea pentru ca e discutabila rentabilitatea unei case in Romania in 2025 pe motvul crizei si al inflatiei in continua crestere.

| Korkodeln a răspuns:

Pai poti sa arzi banii pe chirie si sa nu le lasi copiilor nimic, sau poti sa iei o casa in care stai la batranete si copiii iti vor multumi, fie vor sta ei in ea, fie le-ai lasat niste bani sa-i ajuti "parcati" intr-o casa, nu te lua dupa astie cu "se sparge bula, o sa cada preturile, Romania e goala cine sa cumpere...", nu va fi asa, incepe emigratia la greu si la noi si va fi ca in Germania cu locuintele.