| Valeru a întrebat:

So, am terminat clasa a 8-a si tocmai ce s-au afisat rezultatele, la ce liceu am intrat.
Unde vreau eu sa intru sunt doua clase, dar au acelasi numar. Asa ca am l-am pus. Am fost intrat in prima clasa, dar eu vreau la a doua.
Din cate am inteles, de la prieteni, cica, daca ai intrat la prima, nu ai cum sa treci la cealalta.
Intrebarea mea este, daca atunci cand ma voi duce cu dosarul la liceu si voi preciza ca vreau clasa a doua, voi fi transferat? Sau trebuie sa astept sa treaca primul semestru si apoi sa ma mut?

*Apropo, cum e la mate-info?

3 răspunsuri:
| EuGabriela a răspuns:

Te poti transfera si la a doua clasa insa depinde de medie si de locurile disponibile si ar trebui sa ai cel putin ultima media de intrare de la a doua clasa.

| Valeru explică (pentru EuGabriela):

Pai am medie mai mare ca toti din a doua clasa, cat timp am intrat la prima. Ma gandesc ca daca m-as muta de la inceput, primul elev din clasa a dou ar intra la prima, nu?

| EuGabriela a răspuns (pentru Valeru):

Pai asta inseamna ca acel profil are doua clasa asa ca una este mai slaba si una mai buna, tu ai fost admis la prima deoarece admiterea se face pe baza mediilor.
De exemplu prima clasa ia elevi cu medii de la 10 pana la 8 si a douua ce mai ramane.
Daca e acelasi profil sa stii ca nu ar trebui sa te transferi deoarece profesorii mereu vor cere mai mult de la clasa mai buna decat de la cea mai slaba.
Nu, nu se face asa schimb de elevi, daca ambele clase sunt in acelasi liceu nu ar trebui sa fie o problema transferul (asta daca primesti permisiune de la directiune pentru transfer).