Pe tine poate la nimic
in mod sigur ii ajuta pe inginerii mecanici, in constructii, in electronica, pe cei care lucreaza in procesare grafica si audio/video, pe arhitecti samd.
Daca cunosti engleza, incearca video-uri de genul:
https://www.youtube.com/watch?v=WX5mZOMIsHE
Macar sa-ti formezi o imagine la ce iti pot folosi anumite notiuni matematice. Eu nu am invatat matematica din manuale si caiete, ca sa fiu sincera. Am invatat-o aplicand, cititnd carti de matematica distractiva etc. Din manuale si caiete am invatat sa "tocesc" propozitii, fraze, numere. E mai dragut cand ai explicatii.
Incearca si canale de Youtube ca :
https://www.youtube.com/user/mathantics/videos?disable_polymer=1
Nu stiu de existenta unui astfel de site dar cred ca oricum nu te-ar ajuta foarte mult. Matematica pe care o faci pana in liceu inclusiv este pentru a creea anumite baze in cazul in care vrei sa mergi la o facultate unde se fac si chestii legate de matematica.
De exemplu integralele te ajuta sa determini o suprafata neregulata care este definita de o functie F. In viata reala nu vei folosi niciodata asa ceva. Eu sunt la inginerie, am trecut de toate materiile legate de matematica fara sa invat mare lucru fata de ceea ce stiam in liceu deoarece nivelul cerut este foarte ridicat si trebuie sa fii pasionat de domeniu ca sa poti intelege bine toate notiunile noi, fiind complicate. Daca iti place si fizica, acolo este foarte multa matematica aplicata in fenomene intalnite in lumea reala.
Pe mine matematica m-a ajutat sa imi dezvolt logica si gandirea, in schimb in mod practic nu m-a ajutat la absolut nimic, chiar daca am luat nota foarte mare la matematica in bacalaureat. Ce mi se pare foarte interesant si cred ca ar trebui putin studiat si in scoli este asa-zisa geometrie sacra.
Eu voiam sa aflu aceste detalii mai mult ca si cultura generala.Lucrez destul de mult la matematica si este ciudat sa nu am habar ce fac acolo.
Geometrie sacra?
Stii vitruvian man de DaVinci? Omul in cerc si patrat. Este un exemplu de geometrie sacra. Arata proportiile intre elemente ale corpului uman, proportii care se gasesc peste tot in lumea naturala. De asemenea trateaza o problema care este inca din antichitate: sa faci un patrat si un cerc cu arie egala, care e imposibil datorita lui pi. De ademenea patratul este asociat omului, lumii fizice iar cercul lumii cosmice. Daca esti atent, natura creeaza mult mai multe linii curbe, rotunde. Omul creeaza patrate (doar uita-te in jurul tau prin camera). Se numeste vitruvian man dupa Vitruvius, un arhitect care a studiat mult proportiile din natura si le-a aplicat in constructii.Majoritatea marilor constructii din trecut (antichitate pana in timpuri moderne) respecta anumite proportii intalnite in natura.
Deschizi cartea si caietul de matematica si ai acolo toate explicatiile de care ai nevoie
biutzaB întreabă: