| AlexandarAlx a întrebat:

Salut, sunt clasa a 10a si am o problema cu romana, nu ma descurc la ea. Am luat in teza 4 sad si mai am un 5... Deci vreau si eu niste sfaturi cum sa invat sa fac compuneri, exercitii. Saptamana urmatoare dam test din "Baltagul" si vreau sa iau 7-8.
Va rog mult...

Răspuns Câştigător
| rolynight a răspuns:

Cand citesti un roman obligatoriu, scrie pe foaie(sau mai bine intr-un caiet) fiecare detaliu(dar chiar toate):personaje, repere spatile(adica unde se petrece actiunea), ceea ce se intampla etc. Daca nu esti sigur ca ai inteles ce se intampla, reciteste inca o data paragraful respectiv, daca intalnesti cuvinte pe care chiar nu le intelegi viziteaza dex online.Important e sa intelegi tot ceea ce este in carte.Sa nu mergi dupa film, deoarece poate fi total altceva decat cartea. Daca nu stii sa faci compuneri, ar trebui sa exersezi in plus...

2 răspunsuri:
| Bobby711 a răspuns:

Daca vrei sa faci compuneri mai frumoase iti recomand sa citesti. Insa probabil pe tine te pune sa faci comentariu nu o compunere de genul astazi e o zi calduroasa de vara laughing
Profa mea din generala a predat de la ea exprimari frumoase pentru comentarii. Cumpara culegerea eseul acolo gasesti comentarii pentru tot ce se cere la bac. Parerea mea e ca romana de liceu e mult mai usoara ca cea din generala acolo aveai analiza cuvintelor etc aici trebuie sa citesti daca citesti ce se cere e imposibil sa nu scrii si tu 2-3 cuvinte.

| GYGYLATINO a răspuns:

Citeste romanul baltagul de cateva ori si sigur poti sa iei o nota marela test