Daca la tine este o probelma doar la romana, atunci va fi usor, iti recomand ca in fiecare zi, sa iti aloci 1-2 ore pentru a invata operele, dar nu dezorganizat, ci fiecare opera in parte, crede-ma ca iti va fi foarte usor daca faci asta. Cu siguranta, dupa terminarea fiecarei operi, e de preferat sa faci o pauza, cam 2-3 zile. Acum, cand vine vorba de invatat efectiv, cel mai bine e sa inveti pe paragrafe, de ex, la romanul Ion, inveti primele 8-10 randuri din comentariu, dar le inveti, nu le tocesti si tot asa pana la final. Concentreaza-te mai mult pe a intelege paragrafele respective decat pe a le memora cuvant cu cuvat.
Iti extragi o structura si niste idei pe o alta foaie si incerci sa le retii. Nu sa le tocesti, sa le intelegi.
Daca nu esti idiot, NU INVATA COMENTARII! Tot ceea ce trebuie sa stii e date despre autori. In rest, e OBLIGATORIU sa citesti toate operele si sa ai idee de cateva citate esentiale din fiecare. Comentariul il construiesti singurel la fata locului. Am luat 9 la scris, nu vorbesc din experienta altora.
Am alte planuri pentru viitorul meu şi bac ul nu constituie nici o parte din acesta, poate doar să zic că am luat bacu, atât. Oricum am intrat la facultatea la care am vrut, de fapt la profilul pe care l-am vrut ( Finanțe Bănci ). Chestia cu învățatu cu o noapte înainte, aşa sunt eu, vreau să mă bucur de moment şi treburile le las pe ultima sută de metrii, şunt conştient că e o problemă şi nici mie nu-mi convine când mai am 4 ore până la examen şi eu mai am de învățat 40 de pagini.
Da, in special anii 3 si 4. Anii 1 si 2 sunt inutili (mate, fizica, electronica si alte aberatii), dar in anii 3 si 4 ai asa:
- o gramada de materii practice (programare, drivere, grafica, retelistica, algoritmi paraleli, programare pe dispozitive incorporate, mobile, web, etc.)
- proiecte practice, la fiecare materie ai 4 teme, una spre exemplu este sa faci un messenger cu share de fisiere de la zero sau sa faci un program care sa ruleze pe o placa construita de tine de la zero - aici a fost o singura materie de hardware ).
Gaseste comentariile structurate bine. E foarte importanta structura lor ca sa te ajute sa inveti. Daca nu gasesti, fa asta singur.
Depinde de nota pe care o vrei. Daca vrei 10, trebuie zilnic sa citesti 1-2 ore din opere sau diferite comentarii si sa iti formezi singur o opinie despre opere. Daca vrei sa iei 5, poti sa iei din partea 1 si 2 si alea sunt usor de invatat.