| mihaiovidiu2030 a întrebat:

Salut, sunt clasa a 9-a la profesională și vreau să mă transfer la liceu tot în clasa a 9-a. Ma pot transfera fara să pierd un an pentru ca daca mă transfer in a 10 a mă da inapoi in a 9 a si repet un an si nu vreau asta. Se poate da un examen de diferență ceva sa mă transfer în a 9 a la liceu fara sa pierd un an? Ca daca termin a 11 a la profesionala si merg la liceu e aceeași chestie, tot repet un an in clasa a 11 a. Sunt disperat, vreau să continui o data cu ceilalții din a 9 a de la liceu sa nu ma arate cu degetul, nu vreau sa ajung in a 12a si sa am 22 de ani.

1 răspuns:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu se poate, avand in vedere prevederile privind transferul elevilor, conform Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, aprobat prin Ordinul ME nr. 5726/2024, citez:
"ART. 141
  (1) Elevii din învăţământul liceal şi din învăţământul postliceal, inclusiv în învăţământul preuniversitar tehnologic în sistem dual, se pot transfera, păstrând forma de învăţământ, cu respectarea următoarelor condiţii:
f) elevii care au finalizat clasa a IX-a a învăţământului profesional şi tehnic cu durata de 3 ani, reglementat de Legea nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare, se pot transfera doar în clasa a IX-a a învăţământului liceal, cu respectarea mediei de admitere la profilul şi specializarea la care solicită transferul."