| GabyAlecs24 a întrebat:

Salut, sunt clasa a VIII-a si se apropie examenul, eu la matematica nu stiu aproape nimic, recent m-am apucat sa invat cate ceva de la 0, dar este foarte mult si simt ca cedez. Mereu cand invat mi se pare prea mult in timpul saptamanii, in weekend pot face mai mult, deoarece sunt mai linistit. Dar intru in situatia de panica, deoarece profa nostra ne-a spus ca daca nu luam 5 nu ne baga in simulare si ca putem creste juma de punct sau un punct in timpul dintre simulare si evaluare. M-a descurajat foarte mult, nu stiu ce sa mai fac si orice informatie simt ca e prea greu sa o memorez.

Răspuns Câştigător
| Freddie23 a răspuns:

Pai daca ai frecat menta ani de zile ce te aștepți sa se întâmple?
Din câte vad eu ai cateva variante:
1. Te inchizi in casa si depui un efort inzecit si nu te gândești la nimic altceva.
2. Le spui la ai tai ca desi esti un pierde vară nu ai vrea sa ramai asa toata viața si acum miraculos te-ai trezit la realitate si simti schimbarea in tine si sa iti ia profesor de măcar 3 ori pe săptămână. Scump dar pentru puiul lor vor face tot posibilul.
3. Tratezi situatia ca pana acum si o lasi pentru la toamnă sperând sa fii capabil de efort susținut pentru a recupera toata materia.

Nu te-am tratat cu prea mare delicatețe pentru ca acum nu pare sa ai nevoie de mangaieri pe creștet ci de un duș rece si un sut in cwr pentru a face un mare salt înainte. Viata confortabilă ne face prea moi si viata reala nu e deloc asa.

| GabyAlecs24 explică (pentru Freddie23):

Ma duc si la pregatire, am invatat cateva lucruri de baza, la mate asa din testele pe care le-am facut de la minister sunt de un 4-5. La romana ma descurc bine, si in clasa 5-8 am avut numai 9, 30+ media. Mai am ceva sanse?

3 răspunsuri:
| Vântulalb a răspuns:

Nu ai invatat nimic 8 ani si acum vrei sa recuperezi in 2-3 luni? Imposibil! Cand vi se spune pe aici ca la matematica trebuie sa invatati totul si la timp, ca nu puteti sari nici o lectie, toti veniti cu comentarii de revolta si injurii.

| unreadfire a răspuns:

Ok, in primul rând nu am auzit niciodată ca un profesor sa scoată un elev din simulare. Nu cred ca e posibil, toți elevi trebuie sa dea simularea ca sa afle pe unde sunt! Dacă nu te descurci la matematica măcar asigurate ca la romana stai mai bine, de exemplul eu la matematica am luat 4 dar la romana 8, 41 ceea ce mi-a mărit media, la matematica individual nu contează. Inteleg ca profesoara voastră nu e prea de ajutor și te demoralizează, dar încearcă sa nu bagi de seama când vorbește așa, cel mai probabil ea vrea sa va facă sa înțelegeți ca trebuie sa aveți nota mare, dar nu într-un mod benefic. In rest, continua sa înveți, dacă simți ca nu mai poți sau ca ai nevoie de o pauza, ia o pauza! Nu are rost sa înveți in graba și sa nu înțelegi nimic (plus, fa multe exerciții cu formulele ca sa le înțelegi, și dacă nu înțelegi ceva intreab-o pe profa). Continua sa înveți in timpul verii sau când ai o vacanta și nu ești stresat și de alte lucruri, la liceu este cel mai important sa știi formulele (a+b)(a-b)... (a+b)^2 etc (geometria nu e atât de importantă). Cel mai important, nu are rost sa te stresezi! Dacă la liceu vei știi ceea ce înveți acum, totul va fi bine! Examenul determina doar liceul in care intri, nu întregul tău viitor! ^^