| digital7shady a întrebat:

Sunt clasa a XII-a și nu prea știu nimic despre aplicarea la facultate. Îmi poate explica cineva pe scurt cum merge treaba? Gen dacă pot aplica la mai multe facultăți, unde se depune dosarul, cum aflu dacă intru la stat, etc. Și puține informații despre Limbi Străine, dacă știți. happy Mulțumesc anticipat.

Răspuns Câştigător
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Tu ai citit ATENT la link-urile indicate de mine?

NU ai cum să "ştii din prima" dacă ai fost admis deoarece se dă EXAMEN!
Şi chiar dacă nu s-ar da, lista cu candidaţii admişi se afişează la sfârşitul perioadei de înscrieri ( conform calendarului admiterii )...

"Facultatea de Litere
...
Domeniul Limbă şi literatură
...
Specializarea : LIMBA ŞI LITERATURA ENGLEZĂ
6. LIMBA ŞI LITERATURA ROMâNĂ SAU LIMBA ŞI LITERATURA MAGHIARĂ SAU O LIMBĂ ŞI LITERATURĂ MODERNĂ SAU LIMBa LATINĂ SAU LIMBa GREACĂ VECHE SAU LIMBa EBRAICĂ sau LITERATURĂ UNIVERSALĂ ŞI COMPARATĂ, (3 ani, cu frecvenţă)
linia de studiu română
...
Criterii de selecţie pentru domeniul Limbă şi Literatură
...
La specializările cu numărul curent 3, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, criteriile de selecție sunt:

Probă scrisă la limba străină cu durata 90 de minute pondere 50% în media de admitere
Media la examenul de bacalaureat – pondere 50% în media de admitere" - SURSA :
http://admitere.ubbcluj.ro/ro/licenta/facultati/litere/

Te poţi înscrie DOAR în perioada înscrierilor şi trebuie să ai NOROC să nu se dea examen în aceleaşi zile ( la facultăţile la care te înscrii )...
După ce constaţi că ai fost respins de la o facultate, NU mai ai timp să te înscrii la alta!

3 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Poti sa iti depui dosarul la cate facultati vrei, dar la fiecare trebuie sa platesti o taxa. Dosarul il depui la facultate si tot acolo afli dupa terminarea admiterii pe ce loc ai intrat

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

1. Te poţi înscrie la o facultate doar dacă PROMOVEZI examenul de BAC :)
Poţi depune dosar de înscriere la mai multe facultăţi, la fiecare plăteşti taxă de înscriere.

2. Dosarul se depune la Secretariatul facultăţilor/Comisia de admitere - se afişează detalii ( loc, condiţii de admitere, acte necesare înscrierii, calendarul admiterii, modalitate de admitere, etc. ) la Avizierul acelor facultăţi şi pe site-ul acestora...
Tot acolo se afişează şi rezultatele.

3. Pentru admiterea la "Limbi Străine" vezi, spre exemplu, detaliile de la linkul :

http://lett.ubbcluj.ro/admitere/nivel-licenta/

Toate cele bune!

| digital7shady explică (pentru bursuc001):

OK, iau BACul cu nota 8.5. Merg să mă înscriu la Limbi străine, pe Engleză + Română(există 'profilul' ăsta din câte am citit). Știu din prima dacă intru la buget? Se dă și examen de admitere(din nou, din câte știu eu se dă la Jurnalism). Și cel mai important, dacă nu sunt admis la o facultate, pot încerca după o nouă aplicare(e timp?)?

| bursuc001 a răspuns (pentru digital7shady):

Tu ai citit ATENT la link-urile indicate de mine?

NU ai cum să "ştii din prima" dacă ai fost admis deoarece se dă EXAMEN!
Şi chiar dacă nu s-ar da, lista cu candidaţii admişi se afişează la sfârşitul perioadei de înscrieri ( conform calendarului admiterii )...

"Facultatea de Litere
...
Domeniul Limbă şi literatură
...
Specializarea : LIMBA ŞI LITERATURA ENGLEZĂ
6. LIMBA ŞI LITERATURA ROMâNĂ SAU LIMBA ŞI LITERATURA MAGHIARĂ SAU O LIMBĂ ŞI LITERATURĂ MODERNĂ SAU LIMBa LATINĂ SAU LIMBa GREACĂ VECHE SAU LIMBa EBRAICĂ sau LITERATURĂ UNIVERSALĂ ŞI COMPARATĂ, (3 ani, cu frecvenţă)
linia de studiu română
...
Criterii de selecţie pentru domeniul Limbă şi Literatură
...
La specializările cu numărul curent 3, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, criteriile de selecție sunt:

Probă scrisă la limba străină cu durata 90 de minute pondere 50% în media de admitere
Media la examenul de bacalaureat – pondere 50% în media de admitere" - SURSA :

Te poţi înscrie DOAR în perioada înscrierilor şi trebuie să ai NOROC să nu se dea examen în aceleaşi zile ( la facultăţile la care te înscrii )...
După ce constaţi că ai fost respins de la o facultate, NU mai ai timp să te înscrii la alta!