Pai e destul de simplu.Eu am terminat anul trecut liceul si am dat Bacul anul asta in toamna.Am fost prin 3 licee la 3 profile diferite(tehnic,real si uman)si iti voi pune in ordine
-Tehnic-daca ai deprinderi spre domeniul tehnic(mecanic, electrician, instalator, proiectare CAD, operator CNC) mergi spre un astfel de liceu.La final primesti o calificare,Bacul il vei da din Romana, Matematica si o proba la alegere(Biologie, Chimie, Fizica)
Real-Stiinte ale Naturii daca ai tragere spre biologie, chimie si fizica sau Mate-Info daca ai tragere spre Matematica si Informatica.Nu e un profil tocmai usor, eu am fost la Stiinte ale Naturii.Bacul il vei da din Romana,Matematica si o materie la alegere(Biologie,Informatica,Chimie, Fizica)
-Uman daca nu vrei sa-ti spargi prea mult capul prin liceu, vrei sa treci usor de Bacalaureat si nu le ai de loc cu Matematica, Fizica, Chimia.Se pune accent pe Limba Romana,Istorie,Limbi Straine, Stiinte Socio-Umane(Logica, Economie, Psihologie, Filozofie)si Geografie.Bacul se da la Limba Romana, Istorie si o proba la alegere din cele amintite mai sus.E cel mai accesibil profil, la Bac nu ai batai mari de cap si poti obtine o medie bunicica destul de usor.
Daca ai deprinderi spre muzica sau desen sunt si astfel de licee cu o programa similara celor de uman.
Conteaza media din examen. Care e foarte usor. Eu care nu am invatat tot anul am luat 8.10. Asta fiind acum 2 ani.
In mare parte... doar daca esti destept si ai media de admitere peste 7.60 iti permiti luxul de a-ti alege liceul. Daca nu pici la urmatorul, sau urmatorul, sau urmatorul.
La liceu deja vorbesti de oameni relativ maturi, asa ca multi nu o sa remarce problema ta de culoare ) care nu-i o problema. In liceul meu sunt multi de culoare. Relativ. Sunt printre cei mai populari chiar.
Eu nu sunt din Iasi, dar la mine in oras. Informatica se face cu batul. Mai ales la mate-info intensiv. E ora de stat pe Facebook. La liceul meu, care e al 3-lea din oras. se face mai multa informatica decat la primele doua.
E bine sa te interesezi inainte de toate liceele la care vrei sa mergi, sa vorbesti cu elevi de acolo. profesori.
Nu conteaza liceul cat conteaza profilul.Mai cunosc destui care au luat teapa cu profilul gresit iar la Bac au ajuns sa-si dea singuri pumni...
Momentan nu trebuie sa te gandesti la ce liceu vrei, fiindca oricum la final de an iti vor prezenta cei de la scoala o lista cu liceele din Iasi (in functie de note) si acolo unde te clasifici intri. Iar cu profilul, daca tu zici ca iti place informatica ( nu sa te joci pe laptop, informatica in sine) du-te acolo, fiindca nu ai nimic de pierdut. Ideal ar fi sa merg la un profil mate-info simplu, ca sa nu te aglomerezi. Bafta anul asta!
Multumesc de raspunsuri totusi am o frica de colegi sau de elevii din liceu. Am anxietate sociala. iar in scoala. de multe ori alti elevi fac ras de mine sau chestii de genul. In clasa totul e ok... dar problema lor este ca eu sunt de alta culoare. suntem in 2016 si lumea inca nu poate sa inteleaga ca nu toti oamenii sunt la fel de rai sau buni.
Salut. Pai in clasa a 8-a nu o sa fie mare chestie, se va schimba geometria si cam atat. Profesorii nu te vor mai stresa si iti vor lasa timp mai mult sa inveti pentru examene, spre final. Daca iti place informatica si vrei sa faci o cariera din asta, trebuie sa mergi pe Mate-Info ca profil. De liceu nu stiu ce sa zic, nu sunt din Iasi, dar in orice caz trebuie sa iti alegi un liceu bun, cu profesori si conditii bune. Matematica o vei invata pe parcurs, trebuie sa o intelegi intai. Am fost in situatia ta si pregatirea cu un profesor bun m-a ajutat foarte mult. Te sfatuiesc sa te pregatesti si tu putin pentru examenul de la matematica si sa inveti putina teorie la romana, ca nu strica. Stai linistit in privinta examenelor ca nu se merge pe dificultate, dar trebuie sa fii pregatit pentru orice. In general la subiectul 3 este mai dificil putin, dar asta nu inseamna ca nu pot fi rezolvate problemele. Cat despre romana, daca stii teorie si ai un vocabular dezvoltat cat de cat, ai sa faci fata la examen. Profesorii de matematica si de limba romana de la clasa te vor indruma si te vor pregati suplimentar, vei avea culegeri cu modele de examene si cu examenele din ultimii ani, deci iti vei forma o idee fara indoiala. Nu trebuie sa te panichezi, trebuia sa te acomodezi cu ideea si sa intelegi ca liceul nu inseamna ceva rau, nu e bau-bau, este doar un nou inceput. Adolescenta si viata de liceu sunt cele mai frumoase etape din viata de student/elev. Sper ca te-am ajutat, mult succes si fii fara frica. Daca vrei sa discutam mai mult pe aceasta tema, poti sa imi dai un mesaj.
Eu sunt din Iași si învăț la Colegiul Economic Administrativ,nu mi-am dorit acolo,pentru ca ma temeam de matematica, dar nu a fost asa cum ma așteptam...a fost chiar bine
Si eu am o problema in ceea ce privește integrarea, nu mi-am făcut multi prieten, câțiva si buni
Se intra cu o medie accesibilă
Daca vii in colegiul meu, te invit sa fii prietenul meu...te ajut eu...eu sunt in clasa a 10a
Te aștept cu drag, si tine minte peste tot sunt oameni rai si tu nu trebuie sa te schimbi pentru ei.Am văzut multe persoane care s-au schimbat ca sa devina populare si sa își facă prieteni.Nu te schimba pentru nimeni, ci siguranță o sa îți găsești un prieten bun!