Ianuarie,Februarie,Martie,Aprilie,Mai,Iunie(6 luni)
și când ai prima probă de bac?
1 Iulie.E adevarat ca in 3 iunie incep competentele, dar nu le acord mare importanta dat fiind faptul ca primesc doar niste calificative care nu imi influenteaza nota de la BAC.
Intervalul 3 iunie-13 iunie ești ocupat cu competențele de tot felul. Ideea e că ai CINCI luni
6 luni? E prea mult. Daca pe langa bac ai si un examen de admitere, se mai intelege. Pentru bac e suficient sa recapitulezi inainte cu o luna materia.
Cu matematica mai greu să știi...
Cu multa munca sunt sigur ca vei reusi. Am colegi la facultate care au luat peste 9 la romana invatand in ultima luna eseurile.
6 luni? Cu siguranță îți vor ajunge. „materia" s-ar putea să nu o poți învăța/memora chiar toată/pe toată, dar în orice caz baza o vei știi. Acum tu dacă nu ai făcut nimic în timpul anului și te-a durut în ***, iar tu vrei 10, e mai greu... aproape spre imposibil.
Dacă voiai de 10, trebuia să te apuci de la-nceputul anului, nu de acum.
Pentru a învăța mai ușor nu am ce să-ți recomand că nu te știu. Fiecare deține stilul sau modul lui. Sunt enșpemii de metode prin care poți și le știi și tu, nu trebuie să ți le zic eu.
Pentru a reține mai bine nu prea ai cum să bagi ceva cu forța dacă ție nu-ți place. adică nu-ți zic să iei pastile sau mai știu eu ce cum fac alții. Nu prea ai cum „să reții mai bine" dacă ție nu-ți place și nu vrei
Eu spre exemplu făceam mișto cu colegii mei unii de alții că ne apucăm fiecare în Octombrie și tot așa în fiecare lună. La un moment-dat m-am apucat după ce am dat ultima simulare și m-am apucat mai serios undeva la sfârșitul lui Martie spre începutul lui Aprilie. Îți ajung și 2 luni dacă doar vrei să-l iei.
Am un coleg care s-a apucat în ultimele 2 săptămâni și a luat peste 8, poate chiar 9 (undeva la cea mai mare notă din clasă), și era bâtă nu știa nimic din materie, nici nu venea pe la școală.
Dacă te așteptai să îți dau un plan, nu, nu e o teorie sau o metodă anume să o urmezi, ți-am zis fiecare e cu stilul lui.
Eu observam ca daca trageam linii peste scris cu carioca lata galbena deschis iesea mai in evidenta si invatam mai bine.Plus sa fi in încapere care nu ti distrage orice atentia!
Nu ne-ai zis la ce profil esti, dar uitandu-ma la intrebarile tale anterioare am dedus ca esti la uman. In acest caz, ai mai mult decat suficient timp pentru ca ceea ce ai tu de facut este doar sa inveti, nu e ca pe real unde e nevoie de probleme diverse. Sfatul meu : daca nu dai la o facultate unde sa iti trebuiasca vreuna din materiile de la optiunea a 3-a, alege geografie. Ai avantajul ca se da doar din materia din clasa a 12-a si daca ai o cultura generala cel putin medie multe lucruri le vei stii fara sa inveti. Succes!
coxty întreabă: