anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut, sunt in clasa a 10-a și pe viitor m-ar interesa academia de politie din București, știu ca acolo se intra foarte greu dar e singura facultate care consider ca aș avea o profesie asigurată, ideea e ca eu provin dintr-o familie de rromi și am auzit ca ar fi niște probe mai speciale pentru aceștia, știe cineva mai în detaliu în ce constă? Eu chiar mi-aș dori cariera asta indiferent că voi fi discriminat.

Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Nu exista probele speciale pentru nimeni, dimpotriva, chiar s-au creat locuri speciale pentru rromi si alte minoritati tocmai pentru a se vedea ca nimeni nu va discrimineaza.

| anonim_4396 explică (pentru Violleta2022):

Pai si asta inseamna ca voi avea mai multe şanse, adica vor candida mai putini pe un loc?

| Violleta2022 a răspuns (pentru anonim_4396):

Da, este corect cum ai gandit aici.
Ai toate sansele sa intrii, fiindca sunt locuri destule pentru minoritati, care este posibil sa nu se ocupe, sau concurenta sa fie minima.

3 răspunsuri:
| eckblume a răspuns:

Https://www.academiadepolitie.ro/admitere.html - vezi pe site Regulamentul, detaliile despre admitere
"Art. 13 - În cazul candidaţilor înscriși pe locuri distincte (rromi, maghiari, alte minorităţi naţionale etc.) sau în situația absolvenților cu diplomă de bacalaureat proveniți din sistemul de protecție socială, dosarul de recrutare va conține, suplimentar, şi documentele, în original, care atestă îndeplinirea condiţiilor de participare pe aceste locuri, solicitate potrivit prevederilor legale incidente, precum și prin dispozițiile prezentului Regulament."
Nu am auzit sa existe probe diferite. Stiam ca toate probele sunt la fel pentru toti canditatii. Le poti trimite un mail sa intrebi care ar fi aceste probe speciale.
Bafta!