Nu-i lua in seama pe astia care spun ca iti trebuie nu stiu cati bani, ca nu e asa. Am o verisoara la studii in Anglia, cu bursa, care nu e deloc bogata si face fata f bine cu banii. Desigur, trebuie ceva bani, dar nu exagerat. Un salariu de 6000lei in total al parintilor ajunge, eventual si niste bani stransi. Asta desigur daca intri cu bursa. It ul e bun si in tara, deci nu este neaparat necesar sa mergi in alta tara. Daca vrei sa lucrezi in strainatate dupa, sau daca vrei sa faci cercetare in inteligenta artificiala, mergi in alta tara. Anglia, eventual America ( in America intr-adevar trebuie mai multi bani) etc. In schimb, daca vrei doar sa faci programare si nu tii neaparat sa pleci la lucru in alta tara, poti face si aici, Automatica din Bucuresti/ Timisoasa, facultatea de Mate info, toate acestea sunt f bune si chiar se face treaba in ele.
Daca parintii au venituri de de multe zeci de mii de dolari pe an atunci isi pot permite sa-ti plateasca o facultate afara.
Daca nu, te orientezi la ceva local.
Eu aș face o facultate in tară, indiferent de ce tip. Te complici prea tare daca faci una in strainatate. Iesi cu acele-aș cunostinte oriunde ai face-o.