Eu sunt la liceu de mate info in București. Nu te duce la economic, n-ai ce sa faci acolo daca vrei sa continui pe info. Singura solutie pe care o ai e sa bagi tare la invatat luna asta cat sa poti lua o nota decenta la mate. Baga-ti meditații, altfel n-ai cum sa progresezi atat de mult intr-o luna. Fa modele de teste care pot pica la evaluare, si, cel mai important, INVATA FORMULELE! Eu faceam la mate cam 13 teste pe săptămână inainte de evaluare, pe toate intr-o zi pentru ca eram prea leneșă sa lucrez in fiecare zi la mate in cursul săptămânii. Am luat 10 si asa, dar tu poti sa faci 15-16 intr-o săptămâna. Baga-ti meditatii in care proful sa iti exlice de la 0 tot, sa-ti dea toate formulele. E nasol ca abia iei 6, trebuie sa te mobilizezi, singura soluție e invatatul. Mai ai o luna si scapi, incearca ca in luna asta sa te concentrezi doar pe viitorul tau, fara jocuri, filme, timp pierdut aiurea pe yt. Pana la urma, mai ai o luna in care sa-ti decizi viitorul. Ai timp sa te joci si sa pierzi timpul dupa. Daca ai lucra 15 teste pe săptămână ai putea creste pana la nota 8, crede-ma. Singurele chestii care nu se bazeaza pe formule sunt probabil subpunctele c), care mai trebuie si gandite, dar in rest sunt toate pe aceeasi structura. Evaluarea nationala e pistol cu apa fata de matematica din liceu, chiar si la economic. Cum intri in liceu te baga in inductie matematica, la care trebuie sa gandesti, o ai la bac. Știu ca e greut sa faci 15 teste pe săptămână, asta inseamna cam 2 pe zi, iar daca nu stii sa faci iti ia mai mult de 4 ore unul. Dar, daca muncesti, o sa vezi ca timpul se scurtează din ce in ce mai mult, iar la evaluare o sa vezi testul si cand o sa te uiti pe exerciții o sa ai impresia ca le-ai mai facut deja, o sa-l termini repede. Daca simti ca nu înțelegi, întreabă meditatorul, ca d-aia il platesti. Daca tot nu se prinde de tine, baga 2 meditatii pe saptamana. Bafta!
Mersi de sfaturi si incurajare, cum am spus exersam si acasa, ceea ce si fac, insa o sa fac cat mai multe teste pentru ca vad ca ma ajuta mult. Si profa aia e rea si ne pune note mici, e aia abia 6, aproape toti is in situatia asta, stiu formulele, si chestiile de baza, ma tem de subiectul 3. Eu a spus de liceul economic ca la ala poate intru in poc de mate si ma pot transfera. Ca daca sunt la liceu ma mut si am mai mult timp liber sa invat tot, sper sa am si un prof bun
Ideea de baza e sa inveti matematica si informatica bine, pentru ca o sa ai nevoie de ele. La informatica is multi pe un loc la facultate si cel mai probabil o sa intri la info/mate unde trebuie sa le stii pe amandoua bine daca vrei sa treci. Daca faci economicul nu prea o sa faci info si ai nevoie de ea. Sunt destule cazuri in care profesorul o sa zica ''e ce ati facut la liceu'' si daca nu explica trebuie sa te rogi de el sau de alti ca sa aflii cum se face.
Poti sa te transferi la orice profil de la orice profil si poti face ce facultate vrei, indiferent de profil. Daca zici ca te descurci in Java, C++ ar trebui sa le ai putin cu matematica si ar trebui sa le ai si mai mult daca vrei sa continui in domeniul asta. Deci iti recomand sa faci pregatire. Cat despre ce alt profil ai putea alege, SN cred ca e cel mai asemanator cu mate-info. La economic nu prea ai treaba cu informatica.
Eu recomand sa te apuci de pregatire la matematica, sa gasesti o profesoara care sa iti explice totul pe intelesul tau. La facultatea de info faci si putina matenatica, sa stii. Poti sa te orientezi catre un liceu economic, dar nu vad rostul daca tot la mate info vrei sa dai
Același vis l am avut și eu, și mie îmi place info enorm de mult, de mic ma jucam pe pc de la 6 ani, și începeam sa descopar despre el etc. Dar, îți spun câci am vorbit, cu persoane, și știu ce spun acum, dacă vrei sa continui pe info, poți sa te duci la mate info dar dacă e asa greu la tine cu mate. (și eu aceeași problema o am cu mate) îți va fi foarte greu acolo, de ce f greu? Pentru ca 1. Faci f multă mate pe săptămână și te stoarce și 2. Ai risc mare sa ramai corigent, pentru ca se baga mate și de cel ai ridicat nivel dificil. Asa ca tu ști ce vrei sa faci, dar mare lucru la liceu nu vei face pe partea info, decât mate mai mult și puțin info. La facultate același lucru, vei învață ceva pe acolo dar, eu asa am făcut, și asa mi au spus mulți de la făcută de info, sa învăț singur acasă, e același lucru chiar identic ca și la facultate, poți învață acasa aceleași lucruri pe care le înveți acolo, da, e mai greu pentru ca trebuie sa ai intuiție și sa tot te pui singur pe învățat, sa ai chef sa scrii sa faci rezumat la ce e important și tot asa. Solo learn e site ul unde poți învață lejer și frumos programatul în c++, încearcă e chiar folositor. Și dacă ești și mai deștept, poți sa faci un joc pentru telefon, e foarte profitabil, nu mai mult, I a exemplu pe Ovidiu Pop, băiatul cu jocurile pentru telefon cu mașini și tir, câștigă bani? cu tona doar pentru ca a avut intuiție și a învățat acasă, povestea lui o găsești pe YouTube.
Acum, decizia o iei tu, dar, dacă vrei sa câștigi bani frumoși din IT ți am prezentat ideile mai sus.
Multumesc mult de raspuns! Doresc atat de mult facultatea de mate-info pentru ca daca e sa ma angajez, vreau sa ma angajez la un job cu nivel inalt si stii cum se zice, trebuie sa ai ceva la mana. Daca nu, alt plan este sa fac cum ai zis tu, singur, solo, pentru ca ma pasioneaza asa de tare nu o sa imi fie greu sa invat si sa avansez. Il stiu pe ovidiu, stiu poveste lui, si stiu cati bani are, iar el este unul din oamenii care inca imi da speranta si incredere sa imi urmez visul. Daca e sa fac un joc pe telefon am nevoie de foarte multa originalitate deoarece cine e primul e cel cu cel mai mare succes, pentru ca ovi face asta de mult a adunat multa publicitate si orice scoate este foarte bine promovat, daca e sa scot eu acum un joc ca al lui atunci ori o sa fiu injurat ca il copiez, ori nu o sa am publicitate deoarece oricat de bun e jocul, daca celalalt are mai multa publicitate, eu is intr-o lumina proasta. Deci cum am zis, trebuie sa fac ceva original, iar pe piata is toate felurile de jocuri si e foarte greu. De accea mai bine lucrez pentru cineva care are deja acel success
Nu e chiar asa, în mare parte ai dreptate dar, nici el nu a fost original, ideile lui existau deja pe piața ca să zic asa, lui doar I au plăcut mașinile, și din asta a dus la realitate plăcerea lui, nu trebuie sa îți fie teama ca vei fi într-o lumina proasta, de multe ori, noi oamenii anticipam lucrurile dinainte, dar nici măcar nu am încercat, ah nu are rost sa scriu și eu o carte sau o poveste ca mai sunt genuri scrise deja și nu voi avea succes, dar dacă încerci, poate vei avea succes dublu. Totul consta în a încerca, sa nu te lași sau sa renunti, încearcă și vezi cum iese, mai apoi înveți din greșeli și tot asa.
Da, partea cu diploma ai dreptate, dacă vrei sa lucrezi în IT, atunci e bine sa faci facultate sa ai o diploma, liceul nu contează asa mult. Când mergi la interviu de angajare nu va fi interesat dacă ai făcut liceu de științe dar vrei sa te angajezi in IT, e și logic ca ai ceva skill uri și ca iti place info, va înțelege și angajatorul, dacă faci și facultate ești boss deja. Succes
Pfa, ai zis o săptămână? Credeam ca o luna. Baga-ti cat de multe meditatii poti in saptamana asta si neaparat INVATA FORMULELE! invata sa faci totul la partea 1 si 2, cauta teste rezolvate pe net si uita-te la barem, ca sa vezi cum se rezolva, si incearca sa retii pasii, in caz ca o sa-ti pice un exercițiu asemănător si tie.
Mersi de incurajare si sfaturi, sa o sa fac!
Eu zic sa nu te stresezi chiar asa pentru ca odata facuta facultatea nu o sa intereseze pe nimeni ce liceu ai absolvit. Deci daca stii ca ai probleme cu matematica run away from it eventual mergi pe filo si in timpulliber urmeaza cursuri de programare
Nu, nu poti sa te duci de la filo la mate-info, e prea mare diferența, nu mai apuci niciodata sa i ajungi pe cei care fac mate din a 9-a. Plus ca la filo se mananca romana si istorie pe paine, n-ai asa mult timp liber cum crezi.
Salut! Poti intra la cel mai bun liceu la care ai putea intra cu media pe care o vei avea, la clasa cu cele mai mici medii din liceu (de obicei stiinte sociale) si dupa te poti transfera la mate-info in semestrul II, sau poti sa intri direct la mate-info la un liceu mai slab. Oriunde se face carte, trebuie doar sa te tii de ea.
Când am terminat clasa a 8-a eram bota la mate am avut o problemă m-am mutat din acel judet şi m-am transferat la liceu în noul judet am intrat într-o clasa de profil mate-info. La început eram speriata de matematică care e destul de grea dar care până la urma e logica, deci trebuie sa fi atent la formule şi explicaţii, conteaza foarte mult şi felul în care preda profesorul dar şi acesta preda în functie de interesul pe care îl acorzi. Pentru ca visul meu nu era mate-info in clasa a 11-a m-am transferat pe profil economic, am nimerit o clasa slaba in care colegii nu erau interesaţi de matematică dar profesoara de cei care erau interesaţi se ocupa la modul ca le explica daca nu intelegeau undeva. Chiar dacă intri la un liceu la care procentul de promovare a bac-ului e mic nu trebuie sa te descurajezi, din clasa mea am fost singura care am luat bac-ul în sesiunea din vara. Asa cum ţi s-o mai zis poti face multe subiecte de evaluare pentru a stii modul de rezolvare. Mult succes