| Losnams a întrebat:

Sunt in clasa a 8a si sunt foarte disperat de acest examen. Ce imi recomandați sa fac? Vouă vi se pare un examen greu?

8 răspunsuri:
| NLS a răspuns:

Nu te mai gandi la niciun examen.
Mai bine pune mana si invata... - zilnic, cat de mult poti.
Aproape tuturor le e frica, insa diferenta e ca cei care invata iau note mari, cei care nu invata iau note la limita, sau nu il trec.

Am luat 9.65 la romana la capacitate (asa se numea atunci),
8.75 la matematica
si 8.60 la geografie+istorie.

Daca se intampla sa nu il iei din prima, nu te descuraja. E doar un semn ca nu ai dedicat suficient timp invatatului sau ca ai nevoie de cineva sa te ajute sa sintetizezi materia, sa ti-o explice pe intelesul tau.
Ca o incurajare, din clasa mea am luat 9 persoane la prima strigare, urmand inca 4 in toamna (asta fiindca era o scoala comunala, am avut profesori foarte slabi... In orase situatia era mult mai roz.)

| Losnams explică (pentru NLS):

Acest examen nu îl poți să îl pici, nu e ca la BAC, intri la liceu cu orice notă.

| NLS a răspuns (pentru Losnams):

Ce sa faci, daca a scazut standardul, din cauza ca majoritatea nu mai invata. In 1999 nu intrai la liceu cu orice nota, nici pe departe la un liceu teoretic bine vazut.

supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

Greu nu e. Daca inveti laughing.

| anonimaalee29 a răspuns:

E greu pana il dai laughing si daca iei note mari o sa fii foarte mandru de tine, si parintii tai la fel. Asa ca nu te dezamagi nici pe tine nici pe ei. Succes la invatat happy

| Adrian21220 a răspuns:

Nu te panica si incepe sa inveti macar din martie aprilie, eu am invatat in ultimele 2 saptamani cat am putut si am reusit cat de cat 9.60 la romana si 6, 10 la mate, deci se poate si pe ultima suta. Examenul nu este greu la romana, eu am avut epic anul trecut iar acum 2 ani a fost liric, insa nu iti pune speranta ca o sa fie usor.Cel mai bine e sa inveti. Daca vrei sa urmezi liceu mate info iti recomand sa te gandesti bine, este foarte greu mai ales clasa a 9a, dar daca te crezi in stare poti face fata la orice profil. Sper ca te simti mai bine!

| evc a răspuns:

Capacitatea e un examen ușor.Nu te mai stresa, învață in ritmul tau si ai sa reusesti. Baftă>:d

| daria3222 a răspuns:

Eu zic sa nu te stresezi prea tare, deoarece eu, spre exemplu, nu am invatat prea tare si cu toate cestea am luat 10 la matematica si 9.75 la romana
cu toate acestea credeam si eu ca o sa intru la nu stiu eu ce clasa buna...dar au fost destul de multi care au intrat cu o medie destul de mica la clasa mea ceea ce m-a facut sa nu imi mai pese chiar deloc de scoala (ceea ce te sfatuiesc si pe tine sa faci)