| Gshjbd372 a întrebat:

Salut, sunt in clasa a VIII-a. Va rog foarte mult, radpundeti-mi prietenos. Nu cu hate. In clasa a V-a am avut media 8, in clasa a VI-a media 8 si in clasa a VII-a am avut media 7. Daca la examenul de matematica iau sub 5 si la romana iau peste 5, mai pot pasi in liceu? Sau daca la romana iau sub 5 si la mate peste 5, mai pot intra in liceu? Sau daca iau la ambele sub 5, mai pot intra in liceu? Acum s-au schimbat foarte multe in generatia noua. Va rog. Am nevoie de stirile voastre.

Răspuns Câştigător
| unu3doi2trei1 a răspuns:

Păi, să calculăm:
Ai așa:
Media celor patru ani de învățământ gimnazial, presupunem că media anului acesta ar fi 8, menținându-se pe linie; de știut că mediile de an se iau cu tot cu zecimale.
8+8+7+8= 7.75
Media problelor naționale, pe care o vom calcula considerând ambele note ca fiind 5;
5+5=5
Acum, media de admitere:
0.8*5+ 0.2* 7.75= 5.55
Pe baza acestei medii, vei fi repartizat/ă la unul dintre liceele de pe fișa completată de tine. Când ai medie mai mica de intrare stai cu frica ca poate nu ai media suficienta, trebuie sa bagi cât mai multe, ordonate în funcție de cât de mult ai vrea acolo, de la cel mai mult la cel mai puțin, fiind realist/ă, dar poate asta știai.
Acum, dacă nu ești repartizat/ă, ce se întâmplă? Acest site explica foarte bine tot calendarul admiterii la liceu:
https://www.examenultau.ro/calendarul-admiterii-la-liceu-2019#gsc.tab=0

| Gshjbd372 explică (pentru unu3doi2trei1):

Deci... Asta inseamna ca nu am sanse sa intru in liceu daca iau la unul dintre examene sub 5 sau la ambele?

4 răspunsuri:
| Elelei a răspuns:

Daca ai la un obiect (indiferent care) sub 5, nu intri la liceu. Dar in imita locurilor, media de intrare s-ar putea sa fie mult mai mare.

| Gshjbd372 explică (pentru Elelei):

Pai, dar daca nu am sub 5 la niciun obiect, si o sa am sub 5 la unul dintre examene, mai pot pasi in liceu?

| Gshjbd372 explică (pentru Gshjbd372):

Pai, eu nu am sub 5 la nici-o materie. Ma refeream numai si numai la examenul de matematica. A trecut ata timp de cand nu am mai raspuns. Dar usor cu usor am mai incepus sa mai bag la cap din exercitii.