| Fiona35 a întrebat:

Salut, sunt in clasa a8-a, ma gandesc sa merg mai departe la un profil de Stiinte ale Naturii sau Filologie. Pe ce materii se pun baza la ambele profile? Cate ore de mate si fizica pe saptamana? Orele, tezele si bacul?

8 răspunsuri:
| Adina981 a răspuns:

La Stiinte se pune mult accent pe biologie, chimie si fizica, desi se cam fac toate materiile in general, la filo in schimb trebuie sa stii foarte bine limbile straine si istorie/geografie + latina care e destul de naspa din punctul meu de vedere. Cred ca bio-chimie e un profil oarecum mai bun, dar acum depinde si de ce iti place tie sa faci si la ce materii te descurci cel mai bine. La stiinte pot sa iti spun pentru ca sunt si eu pe profil si nu e asa de greu cum se spune, e putin mai dificil la chimie si mate ( e M2 nu M1 ). Teze dai la mate, romana si 2 materii la algere dintre chimie, bio si fizica, bacul il dai din mate, romana, engleza ( sau prima limba straina studiata de tine ) si o materie din cele 3 la alegere. Bafta!:*

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Vezi materiile & nr de ore la linkul :
http://www.tvrcs.ro/trunchi_comun.php

La "Filologie" dai următoarele teze :
"* Teza la Limba si literatura romana
* Teza la Limba moderna 1
* Teza la Istorie/ Geografie (la alegere)
* Teza la Limba latina (la seral si frecventa redusa la clasa a XIII-a se sustine la Stiinte socio-umane)" - SURSA :
http://www.isjbn.ro/upimg/MEN%2062281-11102013%20Discipline%20TEZE.PDF

Tot acolo vezi şi ce teze vei da la "Ştiinţe ale Naturii"...

Toate cele bune.

| bursuc001 a răspuns (pentru bursuc001):

La "Filologie" dai BAC/examen SCRIS "obligatoriu" din Română şi Istorie!

Iar la proba la alegere a profilului şi specializării – proba E)d) – probă scrisă - poţi alege între : Geografie, Logica si argumentare, Psihologie, Economie, Sociologie, Filosofie; vezi Anexa 1 de la linkul :
subiecte2011.edu.ro/bacalaureat/Legislatie/Ordin_4800-31-08-2010.zip

La "Ştiinţele Naturii" dai BAC/examen SCRIS "obligatoriu" din Română şi Matematică!

Iar la proba la alegere a profilului şi specializării – proba E)d) – probă scrisă - poţi alege între : Fizica, Chimie, Biologie, Informatica; vezi Anexa 1 de la linkul :
subiecte2011.edu.ro/bacalaureat/Legislatie/Ordin_4800-31-08-2010.zip

ÎNAINTE de acestea vei da ( obligatoriu ) COMPETENŢELE lingvistice si digitale :
* "proba A: proba orala - Proba de evaluare a competenţelor de comunicare orala în limba româna

* proba C: (proba orala, scrisa si
practica) - Proba de evaluare a competenţei lingvistice într-o limba de circulaţie internaţionala studiata în liceu

* proba D: proba scrisa/practica - Proba de evaluare a competenţelor digitale".

Asta, dacă NU se schimbă Metodologia/legislaţia până vei da tu BAC-ul happy

| aXandra a răspuns:

Eu sunt la filologie în clasa a XII-a și este foarte frumos. Bacalaureatul este ușor: română, istorie și o materie la alegere (în general elevii aleg geografia sau logica).

| Omulinvizibil a răspuns:

La stiinte ale naturii: se pune accent pe biologie, chimie si fizica(in cea mia mica proportie posibila). 4 ore de matematica pe saptamana. Bacalaureatul il dai la romana, matematica si o materie la alegere (biologie sau chimie).
Filologie: se pune accent pe orele de romana, latina, logica, sociologie, istorie etc. 2 ore de matematica pe saptamana. Nu dai bac la matematica, ci la romana, o materie obigatori (nu stiu exact care) si una la alegere (economie sau logica sau psihologie sau sociologie).
Cel mai bine te duci si te interesezi la liceele cu profilele respective sau vorbesti cu elevi care sunt la aceste profile (ei iti por raspunde cel mai corect).
Mult succes. happy

| Anonimus1110 a răspuns:

La stiinte ale naturi te duci daca ai o inclinatie spre biologie, chimie, fizica.La filologie te duci daca ai o inclinatie spre limbile straine.

| Bountii99 a răspuns:

Heii
la liceul meu (HCC) e in felul urmator
la clasele de filo (unde sunt si eu de altfel, si iti recomand, e foarte fain) sunt 2 ore de mate pe saptamana, nu se da teza si bac; fizica ai 2 ore. se pune accent pe limbi straine (engleza/franceza/latina/germana) aici depinde si de ce intensiv alegi (filo eng/fr sau stiinte sociale). se mai pune accent pe limba romana, desigur, si pe isto/geogra (la stiinte sociale); se dau teze din romana, geogra/isto si engleza/franceza; bacul e din romana, engleza/franceza, geogra/isto si inca o materie psiho/filozofie (asta se aplica la stiinte sociale)

no, si la bio-chimie nu te prea sfatuiesc sa mergi laughing is multe ore de chimie si bio, multa mate iara..cam greu. si e mate de aia grea, M1. teze banuiesc ca se dau din mate, chimie si nu mai stiu laughing bacu la fel. acum depinde tu la ce te pricepi mai bine
de tine depinde alegerea big grin sper ca ti-am fost de ajutor :3

| Fiona35 explică (pentru Bountii99):

Dar daca merg la filo, dau teza la alegere dintre istorie si geografie, si bacul tot asa? Am auzit ca daca merg la profil de biliving de engleza se i-a engleza de la inceput si daca merg pe biliving de engleza cate ore de franceza am pe saptamana? (ca nu ma prea descurc cu ea)laughing))