| NoctisFive a întrebat:

Sunt in ultimul an la liceu si as vrea sa imi continui studiile intr-o universitate din SUA. Universitatile in State sunt destul de scumpe si nu imi pot permite.Intrebarea este ca daca o sa obtin Green Card-ul si voi deveni rezident SUA voi avea acea reducere?(de exemplu pentru internationali e scoala 40.000$,iar pentru rezidenti e de 5.000$)O sa-mi recunoasca statul rezidenta? Scuze daca intrebarea vi se pare tampita, dar sunt in dileme

Răspuns Câştigător
| Moƒo a răspuns:

Bro.
E cam la ghici. Eu de exemplu am acte in alta tara europeana, pot studia orice. Problema vine atunci cu locul nasterii in unele domenii fiind in mediul juridic: politie, avocatura, etc.
Plus de asta, poti depinde de cam aceleasi drepturi si platind aceeasi suma dar in euro urmand o facultate intr-o tara europeana fara a plati o suma exorbitant de mare. precum 40k$.
Raspunsul perfect il aflii doar daca intri in contact cu universitatea in sine sau cu un european ce a plecat sa studieze in acea universitate unde de asemenea si tu vrei sa te duci. Daca alegi EU mai intervin alte bonusuri, doar spun. Succes!

1 răspuns:
| alessia5158 a răspuns:

Din cate stiu, detinatorul Green Card-ului are aceleasi drepturi si obligatii pe care le are cetateanul american, mai putin dreptul la vot. Asadar, nici taxele de scolarizare nu vor fi diferentiate ---- vei plati tot atat cat plateste studentul cetatean american.