| F3d0x a întrebat:

Salut,sunt la liceu pe profil stiinte ale naturii si incet, incet se apropie bacul.Problema este ca nu stiu ce materie sa aleg pentru proba a3a la bac.
La romana si la matematica pot sa fac o fenta incat sa iau un 7-8 la ambele, insa nu stiu la ce voi da a 3a proba.
Initial m-am gandit sa dau la biologie,insa parca in ultimul timp nu pot sa o inteleg deloc.E prea multa materie de tocit,cuvinte complicate pe care nu le inteleg, si parca nici nu ma mai pasioneaza asa de mult mai ales ca am maaaari probleme cu memoria.
La fizica-As putea da, o inteleg si e fain ca imi aleg doar 2 capitole din toata materia.Insa si acolo sunt prea multe formule de tinut minte, definitii etc.Eu acum tin minte niste formulele de la curent continuu si putin de la termo.
La chimie-Profa de chimie mi-a spus ca nu e asa greu si ca nu trebuie sa tin minte toate reactiile, decat cele elementare.Stiu sa denumesc compusii,teorie,proprietatile fizice si niste reactii p-ici si pe acolo insa nu prea ma descurc la probleme,decat la alea mai usoare.
Informatica-Nici nu ii vad rostul pe profilul la care sunt(stiinte).
M-am gandit ca optiunea buna ar fi chimia, deoarece e mai logica, chiar daca nici la chimie nu prea excelez(am media 7).
Cam ce sfaturi mi-ati propune? Dintre chimie si fizica.Merge si biologia vegetala si animala, deoarece e mai usoara decat anatomia si m-i se pare mai interesanta.

8 răspunsuri:
| Bondarel99 a răspuns:

La biologie se iau cele mai mari note, e cel mai puțin și mai logic de invatat. Nu o spun eu ci o spune statistica. Și la mine in liceu a fost la fel. Au fost mulți care s-au ambiționat sa dea la chimie și fizica, au luat note mici deși făceau meditatii peste meditatii. La biologie trebuie doar sa înveți niște noțiuni din cartea aia (câteva pagini) și sa faci câteva teste. Ca timp nu îți ia mult sa faci asta, poți și in câteva zile, nu e de înțeles, e de invatat logic. Eu am luat 10 și nu a trebuit sa depun deloc efort și nu am fost o eleva de 10 pe linie in liceu.
Dacă nu excelezi la chimie, fizica, info nu are rost sa pierzi timp, nervi și bani pe meditatii, ai șanse sa iei nota mică și asta te va afecta dacă vrei sa intri la facultate cu admitere pe baza de dosar.
Și când spun biologie ma refer la anatomie. Ce rost are sa înveți materia de pe 2 ani când tu faci anatomie deja in clasa a 12 a și oricum trebuie sa o înveți?

| Violleta2022 a răspuns:

Lasa baiete, ca de nu iei BAC-ul, te face mama fermier, ca biologia vegetala si animala vad ca-ti plac, iar vocabular adecvat, vad ca ai. De IQ nu-i nevoie, ca ala oricum te incurca!

| aXy99 a răspuns:

Poti lua 8-9 la biologie doar din cultura generala, fara sa inveti nimic.

| F3d0x explică (pentru aXy99):

Da zau, chiar si fara sa stii toate cele 12 perechi de nervi cranieni?

| aXy99 a răspuns (pentru F3d0x):

Nu stiam niciuna. Nu iti da lucruri atat de complicate laughing
Am luat 8, 5 sau 8, 6 in simulare fara sa invat nimic. Absolut nimic. La matematica luasem 5 ("cu indulgenta" dupa vorbele profesorului) laughing

| noname2021 a răspuns:

Eu zic sa alegi fizica daca te pricepi cat de cat, mai faci putina pregatire si gata happy

| F3d0x explică (pentru noname2021):

Nu as vrea pregatire/meditatii.Nu sunt copil de bani gata. Vreau doar sa dau bacul la o materie pe care sa o invat singur, si sa iau macar 7 sau in cel mai rau caz 5.Ar fi si fizica o optiune buna insa si acolo e de tocit formule.

| noname2021 a răspuns (pentru F3d0x):

Se fac si fara bani, eu am facut la scoala.