Intrebarea e de ce vrei sa devi inginer auto? De ce nu mecanic auto? In viziunea ta cu ce se ocupa un inginer mecanic auto?
Din păcate unde locuiesc eu mecanica auto ar însemnă să mă las de facultate și să ma apuc la propriu de mecanică, salariul la inceput este mic... 2500 lei și nu vreau să nu fac facultate, plus că toată mecanica din zona mea e bazata doar pe "fiare"(daca înțelegi ce spun), mecanicii știu mecanică din experiență, nu ceva ce au stat să învețe
Pai si crezi ca invatand mecanica la facultate vei sti mai multa mecanica decat cel ce demonteaza propriu zis un motor, o cutie de viteze, turbina etc?
Crezi ca proaspat absolvent dupa 4 ani de facultate vei avea salariul mai mare?
Eu iti dau un alt sfat. Pune mana si strange bani, cumpara un strung si invata sa confectionezi piese. Invata cum sa frezezi sau sa rectifici niste alezaje. Cauta un mesarias bun si invata meserie. Frezorii, strungarii sunt pe cale de disparitie (in 10 ani, vei castiga mai mult lunar decat 5 ingineri)
Invata autocadul, sunt o groaza de cursuri online, cauta o carte de tolerante dimensionale de la biblioteca locala, si una de tehnologia fabricatiei, ca sa inveti etapele de producere a unui semifabricat.
Putina geometrie clasica si in maxim 1 an vei castiga mai mult decat inginerul care a pierdut 4 ani de viata ca sa realizeze ca la final stie cate putin din toate dar nimic concret.
Iar cel de la service care te angajeaza ca sa coordonezi echipa de mecanici si sa comanzi piese te intreaba ce sti sa faci?
Eu zic sa te mai gandesti. La ce iti va folosi cum se proiecteaza o cutie de viteze, daca nu vei lucra niciodata intr-o fabrica auto ca proiectant?
Tu te auzi... strungarii sunt pe cale de dispariție pentru că există CNC...o mașină care face ce face un straungar dar de 100 de ori mai bine și mai precis, in fine, răspunsul tău nu mă ajuta, mulțumesc oricum!
Eu am fost la fabrica de la ELME, si aveau 2 strunguri robotizate, care produceau ciocane de spredere. Fireste ca aveau un strungar care programa acele masini, alimenta masinile cu semifabricate.
CNC-ul nu merge singur, iar pana cand vom avea noi roboti industriali va mai trece inca 30 de ani. De ce crezi ca ti-am recomandat sa inveti autocadul?
Deja avem roboți industrial, lucrează non stop fără să obosească, facultatea nu te învață doar proiectare ci și practică, plus că nu intenționez să mă angajez undeva unde nu îmi sunt recunoscute studiile, un mecanic care a învățat din nimic nu va avea niciodată 100% din cunoștințele pe care le poate dobândi cineva la acea facultate, mulțumesc oricum de răspunsuri?