Întrebare recomandată | manosius a întrebat:

Salut, sunt un tanar de 21 ani si am cateva intrebari, am fost institutionalizat la camin la varsta de cinci ani, nu am avut posibilitatea de a termina scoala din cauza problemelor familiare, am 6 clase primare, eu momentan lucrez in constructii ca necalificat, as dori sa fac o scoala de faiantar pe meserii dar am nevoie de minim 8 clase, cum pot sa ma inscriu la o scoala ....care in acelasi timp sa o pot termina repede pentru a face o meserie?

Răspuns Câştigător
floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Încearcă. Poate că ai posibilitatea să continui invatamantul la fara frecventa, pana in clasa a VIII-a. Acolo sunt trimisi copiii care nu au frecventat scoala sau care au avut probleme disciplinare in institutiile de invatamant. Interesează-te unde se face la tine in oras, invatamant fara frecventa. Sună și intreabă pe la scoli.
Din ce oras esti?
Ar exista programul A doua șansa, care "se adresează adolescenţilor, tinerilor, adulţilor, proveniţi din medii sociale diverse şi cu vârste variate, care nu au urmat sau nu au finalizat învăţământul primar și gimnazial. Programul oferă posibilitatea continuării şi finalizării învățământului obligatoriu fără a fi nevoite să-şi întrerupă eventualele activităţi profesionale sau familiale în care sunt angrenate"

| manosius explică (pentru floresdemayo):

Salut sunt din Bucuresti, dupa terminarea celor 8 clase pot sa mai continui cu ceva?

p.s ...mersi pentru raspuns

| floresdemayo a răspuns (pentru manosius):

In Bucuresti, ai mari șanse să găsesti, nu e ca intr-un orașel mic.
Se poate continua cu scoala profesionala (3 ani), cls a IX, a X-a, si a XI-a
Dacă nu absentezi, primești si 250 de lei/ lunar (in prezent atât se plătește, peste câțiva ani, poți primi mai mult).
Și apoi, poți continua cu seralul (cred că inca 2 sau 3 ani, nu stiu sigur) și termini liceul. Poți sustine, daca vrei, si bacalaureatul. O să fii plătit și mai bine, la locul de muncă.

4 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Exista un program numit "A doua sansa" in cadrul caruia sunt scolarizati cei care n-au terminat 8 clase. Intereseaza-te in localitatea ta daca exista acest program, daca nu exista te poti interesa la ISJ din judetul tau.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

La secția de învățâmânt din orașul tău, dacă suni, vei afla care sunt școlile care oferă cursuri pentru persoane ca tine.