| Cosminovici18 a întrebat:

Sunteti mandri ca sunteti romani? De ce?
P.S: Ofer funda la raspunsuri argumentate!

Răspuns Câştigător
| GabiiHaș a răspuns:

1. "Nu pot spune ca sunt mandra de nationalitatea mea pentru ca nu eu am ales-o. Pot spune doar ca nu mi-e rusine ca sunt romanca. E aiurea sa fiu mandra ca sunt romanca, nu e meritul meu asta. pe mine mai degraba m-ar deranja ca altii sunt romani rolling on the floor "

2. "Nu simt nimic. Nu sunt mandra pentru ca ne asociaza multi cu tiganii, si cu hotii"

3. "Da, sunt mandra, fiindca romanii sunt de apreciat. Din punct de vedere istoric mai ales. Ca popor, am trecut prin multe si am facut fata, ne-am descurcat. Roman nu inseamna ce vezi la stirile de la ora 5, ci inseamna munca stramosilor, inseamna scriitorii exceptionali pe care ii avem, inseamna inventatori, fizicieni, matematicieni, critici literari. Sa fii roman inseamna sa stii o colinda, sa fi purtat cel putin o data in viata un costum popular, sa fi mancat sarmale si mamaliguta cu branza. Deci da, sunt mandra ca sunt romanca."

4. "Sunt momente in care da, sunt mandra, cum ar fi atunci cand stim sa ne punem in valoare cultura, obiceiurile, cand stim sa aratam ca nu suntem primii de la coada in tot; dar sunt momente in care nu, nu sunt mandra, cum ar fi atunci cand vad ca majoritatea sunt analfabeti, nu stiu sa vorbeasca, cand vad ca oamenii fura (da fura frate), cand vad ca prostia ne injoseste peste tot in lume. Romania are potential.dar il are degeaba nu stim sa ne folosim de el, cred ca asa m-am explicat."

5. "Nu prea.Nu ma provoca chiar azi..stii cat am injurat azi legile din Romania, si nu numai, in primul rand Dreptul Familiei, dar nu vreau sa intru in amanunte."

6. "Nu, deoarece aia de la putere ne fac de rusine.e jalnic sa vezi cum isi bat joc de noi."

7. "Sunt mandru intr-o anumita masura, nu 100%. Sunt mandru pentru ca avem o tara plina de istorie, plina de oameni deschisi la minte, plina de forme de relief de orice tip, plina de lucruri bune daca stii cum sa le privesti. Nu sunt mandru de politica din aceasta tara, de oamenii care nu respecta nimic din ea, de cei care ne trag in jos."

8. "Stiu si eu? nu sunt mandru, dar nici nu mi-e rusine cu asta. consider ca demnitatea nu e colectiva, asa ca nu am un merit pentru ca sunt de aceeasi natie cu Elena, Ciprian, etc. si nici nu ma afecteaza infractiunile comise de conationali. Omul nu alege unde se naste."

9. "Da. pentru ca este locul unde m-am nascut unde m-am format ca om. unde am invatat valorile morale ale vietii. unde mi-am format prietenii. unde m-as introace cu drag de fiecare data, este locul care m-a invatat ca nu tot ce zboara se mananca si ca trebuie sa lupti pentru a deveni cineva. Locul unde parintii mei au crescut locul de unde vin si unde am crescut.nu il pot uita pentru nimic in lume."

10. Parerea mea: Nu cred ca am prea multe motive sa fiu mandru ca sunt roman. E ca si cum as fi mandru ca sunt baiat si nu fata. La fel cum au raspuns inca doua persoane intervievate, nu este o alegere de-a mea de care as putea sa fiu mandru, pot sa cred ca este o greseala ca m-am nascut aici, de fapt trebuia sa ma nasc in Noua Zeelanda. tongue Nu pot fi mandru de ceva ce nu am realizat eu. Sa fiu mandru ca am tara frumoasa? si la ce ma ajuta daca in stomacul e doar tristete? laughing.

Am cautat pe Google si..Am mai observat ca mandri sunt aia care au reusit sa isi deschida vreo firma sau ceva si trag cat se poate pe saracii lor conationali pe care ii platesc cu un minim pe economie, adica banii de buzunar ai lui fiu-sau pe o seara! Pentru mai multe ganduri acceseaza Romania vs strainatate.Am considerat ca raspunsurile au fost destul de clare, si orice concluzie de-a mea, ar fi de prisos. Daca cineva doreste sa-si revendice raspunsul, este rugat sa o faca nu numai printr-un raspuns. Daca ati stii despre ce e vorba, toti ati merita funda.

1 răspuns:
| ombladon93 a răspuns:

Nu sunt mandru ca sunt roman, pentru ca Romania nu-ti ofera nimic ci doar iti ia pentru ca aceasta tara nu isi iubeste oamenii pe care ii are.parerea mea! bft

Întrebări similare