anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Știți cu toții rechinii, de obicei mananca oameni.
Am văzut câteva cazuri în care pur și simplu nu aveau nimic cu omul care era lângă el în apa, pur și simplu au trecut pe lângă el și nu l-a băgat în seama.
Se intampla și cazuri de acest fel? De ce? Eu credeam ca rechinii mananca pe oricine le sta în cale.

6 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Ca si alte animale rapitoare, si rechinii ataca prada ranita, slaba fizic.
Rechinii, daca simt miros de sange sau observa un om care zburda in apa, atunci il ataca. In rest, ei mananca pesti, fiindca le este mai la "indemana".

| Kaℓi a răspuns:

Cred ca mananca doar cand le e foame.

| peperonies a răspuns:

Rechinii de obicei nu mananca oameni.

Răspuns utilizator avertizat
| Valentinaldoilea a răspuns:

Daca nu sunt agresati, nu se simt amenintati si... nu le este foame se intampla. Dar nu te baza pe asta cand te duci intr-o zona cu rechini.

| O'Brien_Eliza_1996 a răspuns:

Oamenii sunt atacati doar de cateva specii de rechini. Unii rechini nu au nicio treaba cu omul, dar aceste putine specii, din pacate, da.
Conform rapoartelor prezentate de World Wildlife Fund (WWF), majoritatea rechinilor se hrănesc cu peşti sau nevertebrate, precum calamarul. Atacurile rechinilor sunt în general accidentale, din cauza vizibilităţii reduse din apă. De aceea, sunt mult mai multe cazuri de rechini care au muşcat oameni decât rechini care au omorât oameni.