Salut! În primul și în primul rând, trebuie să-ți menționez că indiferent de specializarea aleasă de tine (științe ale naturii sau mate-info), în clasele a IX-a și a X-a vei avea exact același număr de ore la fiecare materie. Abia din clasa a XI-a lucrurile se schimbă, iar în funcție de specializarea ta vei avea mai multe ore la un anumit obiect și mai puține la altul.
Între mate-info și științe ale naturii diferențele ar fi că la prima specializare vei studia în special materii care te vor pregăti pentru a urma o facultate gen Informatică, Matematică, Electronică sau Mecanică, în timp ce la științe ale naturii materia e structurată astfel încât să îi pregătească în primul rând pe cei ce doresc să urmeze o facultate de medicină sau o postliceală sanitară. Legat de mate-info (info intensiv) și mate-info (engleză intensiv), păi treburile sunt clare - la prima specializare vei face un număr mare de ore de Informatică săptămânal, iar la celălalt vei face mai multă Engleză. Personal îți recomand mate-info cu info intensiv, fiindcă engleză oricum vei face. Dar cel mai important, așa cum le-am mai spus-o și altor utilizatori de pe site, alege ceea ce-ți place ție să faci! E cel mai important. Și să nu uit, să te înscrii și la un liceu bun, unde se face carte, fiindcă nu puține sunt liceele unde faci teoretic 5-6 ore de Informatică pe săptămână și termini liceul fără să știi nici măcar noțiunile elementare din cauza lipsei de pregătire/preocupare a profesorilor.
Mult succes!
Recomandarea mea: mate-info intensiv info, eu asta am terminat anul asta. Si ca meserii inginer IT, programator, etc