| StieTot a întrebat:

tocmai ce am intrat in clasa a 9-a la liceu si m-am lovit de o problema si anume folosirea articolelor " Der bestimmte Artikel","Der unbestimmte Artikel EIN/EINE,KEIN/KEINE",in cei patru ani de gimnaziu profesoarele de germana nu au lucrat la clasa nimic din asa ceva,as vrea daca stie cineva sa imi explice folosirea articolelor in propozitii,declinarile le am,dar nu stiu cum trebuie asezate,pe cine sa determine si asa mai departe,ca tema de casa am primit de tradus niste propozitii, pe care "storcandu-mi creierii " nu reusesc nici cum sa le fac". Doua dintre ele sunt : "Ghiozdanul elevului este nou" "Eu ii aduc bunicului un pahar de apa ", daca poate cineva sa ma ajute cu traducerea lor folosind articolele necesare pentru a le avea ca model pentru restul temei. Multumesc

2 răspunsuri:
| Hellp a răspuns:

Http://3.bp.blogspot.com/......rtikel.png

Aici găseşti un tabel cu cazurile.
Îţi explic cazurile.
1) Indicativ: În propoziţie (în germană) nu se prea foloseşte decât o dată, la subiect. Se răspunde numai la întrebarea WER? (cine).
2) Genitiv: Se foloseşte când vrei să spui că un lucru este al cuiva: Der Hund der Frau (der este die la genitiv) înseamnă Câinele femeii. Articolul la genitiv îl foloseşti când vrei să spui că ceva este al cuiva
3) Dativ: Răspunde la întrebarea WEM? (al cui/a cui) şi la întrebarea WO? (unde)/ WOHER (de unde)/ mit (cu)/ bei(la)
4) Akkusativ: răspunde la întrebarea WAS? (ce) şi WOHIN? (încotro)
Die Frau( Nominativ, WER?) geht mit der Schwester(cu) des Pfarrers (al cui) in die Schule(încotro)

| StieTot explică:

Nimeni?