E printre cele mai usoare specializari cu printre cele mai mici rate de angajare.
Te poti astepta la niste ani de facultate frumosi si relaxanti si destul de mult stres cand termini si iti cauti job.
Te-ai gandit sa faci un partid politic, cu toate ca stiintele politice nu inseamna acelasi lucru cu cariera in politica?
Am studiat stiinte politice la UBB Cluj. E pierdere de vreme. Cine angajeaza politologi? Ce lecturi ai putea urma inainte sa incepi? Pai se face multa filosofie politica (Platon, Aristotel, Kant, Hegel), relatii internationale, sisteme de partide politice, sisteme electorale, drept constitutional, drept european, drept international public, administratie publica, etica politica, etc etc. Sa citeste din domeniile astea si carti ale autorilor mentionati. La ce te poti astepta? Pai multa multa multa si multa teorie, teorii politice si filosofice, pe care nu le aplici in vreun job de pe piata muncii. Ce experienta am avut? Mai bine faceam dreptul sau filosofia la cati filosofi se studiaza. Nu as recomanda specializarea asta sau facultatea FSPAC nici la dusmani. De ce nu te indrepti spre domenii care se cauta pe piata? Mergi la drept daca te tine buzunarul pentru ca la stiinte politice oricum se fac o gramada de materii de drept. Mergi in armata, politie. Domenii in care profesezi dupa absolvire. Fa inginerie electrica, mecanica, programare. Fa ceva de viitor si nu o facultate bazate pe povesti si teorii. 3 ani nu sunt 3 zile plus ca pierzi dreptul de a mai face o facultate in regim bugetat, banuiesc ca vrei la buget. Fa medicina sau cel putin o postliceala de asistent medical pentru ca si acolo vei lucru in domeniu si nu in vreun call center sau prin mall sa vinzi haine. Asta e parerea mea sincera dupa 3 ani de stiinte politice. Abureli. As fi vrut sa am pe cineva care sa-mi deschida ochii la vremea potrivita. Nu mai am dreptul la o facultate la buget decat daca platesc facultatea deja facuta si anume de stiinte politice. Astept sa vad daca vor mai fi pareri de la cei care au absolvit aceasta specializare dar cred ca nu vor fi prea multe laude. Nu ai ce lauda la o facultate care nu iti ofera nici o perspectiva dupa absolvire.
Dacă te duci pe științe politice cu gândul de a face carte o să fi foarte dezamăgit. Toată mediocritatea se duce acolo doar pentru a face o facultate. Umanismul în sine este un domeniu mort în ziua de azi din cauza pieții muncii, umanismul este văzut mai mult ca un hobby.
lavinia_7072 întreabă:
NuStiuCeva întreabă:
NuStiuCeva întreabă: