anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am 14 ani si de ceva timp iau numai note de 4, 5,6. Pana acum aveam numai 9 si 10. Dar de cand s-a terminat vacanta de iarna m-am plictisit, m-am saturat de scoala. Nu stiu ce e cu mine. Aveti idee ce sa fac pentru a rezolva aceasta problema?

10 răspunsuri:
| MCRgurl a răspuns:

Te inteleg, sunt in aceeasi situatie.Am 16 ani si invatam in fiecare seara inainte de vacanta, iar dupa vacanta de abia mai reusesc sa mai deschid un caiet.Probabil ca ti-ai pierdut motivatia,si relaxarea din vacanta ti-a aratat de fapt cat de stresat esti, de fapt, in timpul scolii si ca nu mai vrei sa ai stresul asta.Dar consoleaza-te cu gandul ca mai e putin si vine vacanta de vara, si ca te vei relaxa atunci mult mai mult, daca acum depui un efort si iti ridici notele.Vacanta de vara va veni ca un fel de rasplata pentru munca depusa in timpul scolii. Sper ca te-am ajutat.

| Violleta2022 a răspuns:

Elimina televizorul, computerul, tableta si etlefonul din calea si camera unde te apuci de invatat. In felul asta, nu ai distractie, doar cartile si caietele si nu ai incotro, te apuci de invatat.

| LTAA a răspuns:

Incearca sa gasesti sensul informatiilor pe care le inveti, la ce te vor ajuta in viata, cum te vor ajuta. E cam prea devreme sa te saturi, tinand cont ca mai ai 4 ani. Dupa o sa iti fie dor.

| alin131 a răspuns:

Ceva iti distrage atentia si nu te lasa sa te concentrezi la scoala. Probabil telefonul si internetul.

Ia vorbeste cu parintii tai sa faci incepi un sport de performanta si sa nu mai ai timp decat de scoala, sport si un pic de joaca cu prietenii pe afara.

Mai tarziu pe la 20-25 de ani daca o sa te ti de sportul ales o sa faci performanta si bani frumosi si cinstiti, prietenii din copilarie oricum isi vad de viata lor si nu te vor mai baga in seama cand isi vor face fiecare familie si internetul tot aici va fi dar vei fi mai responsabil/a in legatura cu tot ce faci.

Succes

| mimimumu a răspuns:

Si eu sunt in aceeasi situație.Mai ales la mate :-(

| owlAndreeaIrina a răspuns:

Si eu am trecut prin asta.
Ar trebui sa incerci sa inveti mai mult, sa iti faci temele si suplimentar. Si daca vrei, sa iei meditatii. Dar nu e cazul sa nu faci si lucrurile care iti plac ( televizor, calculator etc.). Pentru ca daca vei renunta la lucrurile care iti plac pentru scoala, vei ajunge sa o urasti. Doar sa reduci din timpul tau de relaxare, eventual. Recompenseaza-te dupa care lectie invatata, tema facuta, nota buna etc.
Si daca poti, imbina utilul cu placutul. Spre exemplu asculta muzica in timp ce iti faci temele, dar doar daca te poti concentra la teme cu muzica.
Si gandeste-te ca nu o sa ajungi nicaieri fara scoala. Nu o sa ai nici un viitor stralucit. Leaga-te de vise, gandeste la meseria pe care vrei sa o ai, si ca, cu fiecare zi care trece esti tot mai aproape sa iti realizez visele, sa ai meseria dorita, etc.

| BB4Eva a răspuns:

Incearca sa vezi partea buna la scoala si inceara sa iti dai seama de ce nu mai inveti acum si de ce nu e bine. Cand vei lua urmatoarea nota mare, parintii tai te vor felicita si te vei simti bine. Asa am patit si eu dupa vacanta. Am vazut ca parintii s-au bucurat cand am inceput sa iau note mari si asa ma mentin si acum. happy

| iDarkonillSolo a răspuns:

Daca esti clasa a 8-a oricum nu mai conteaza ca daca faci bine examenul esti asigurat la un liceu bun deoarece acum examenul e de 80 % dar daca esti in a7-a nu stiu ( de obicei adolescentii nu invata deoarece plac pe cineva dar nu sunt sigur ) si daca nu stradueste-te mai mult

| Cristi2555 a răspuns:

Sunt 2 variante:
1. Te apuci de invatat acasa, singur, macar 3 ore pe zi la materiile la care ai probleme.
2. In cazul in care dispui de o situatie materiala buna, meditatie.

La faza cu meditatia eu zic ca e utila doar in clasa a 8-a, a-11-a si a 12-a. In rest, nu vad ce probleme poti sa intampini, iti zic asta din proprie experienta.

| Impulsalex a răspuns:

Daca ai calculator sau telefon de lasi putin timp cam 2 ore hai sa zicem 3 si te apuci de invatat si ca sa inveti mai bine te rogi de mama ta sau tatal tau sa te asculte sa aleti un parinte care este mai interesat de note si atunci inveti te asculta si tu trebuie sa inveti ca stii ca te asculta.Ok