1. In mod normal nu s-ar lua in considerare deoarece la sinonimele verbelor trebuie respectat timpul verbal. Daca „aparea" este la imperfect, asta inseamna ca si sinonimul sau trebuie sa fie tot la imperfect, iar „se ivea" este. Numai ca tu ai pus „se ivi" care este la perfect simplu, deci sunt sanse mari sa nu ti se ia raspunsul in considerare. Doar daca ai noroc si iti e corectata lucrarea de un prof intelegator.
2. Propozitia nu are sens Cel mai probabil vei „primi" 0 puncte..Ca baremul acorda 1 punct pentru simpla construire a unei fraze alcatuite din doua propozitii, insa tu nu cred ca le vei primi nici pe astea deoarece, cum am zis, propozitia nu are logica. Si nu e atributiva pentru ca nu raspunde la „care?" sau „ce fel de?". Nu raspunde la nimic
Atributivele care sunt introduse prin „sa" au ca termen regent termeni abstracti, adica ce nu pot fi vazuti, pipaiti etc. Copacul poate fi, deci nu merge. Ai fi putut zice „Dorinta sa...(castig)", „Regula sa...(asculti)" etc. Asta ca sa stii pe viitor
1. Nu, din pacate nu-ti ia in considerare, doar daca prinzi un corector cu mana din aur. Trebuie pus sinonimul la timpul verbal din text. E vina profesoarei daca nu v-a spus acest aspect.
1.Dupa parerea mea ar trebui sa ti-l ia in considerare, deoarece ca sinonim este corect dar nu l-ai pus la timpul potrivit...e mai corect ce ai scris tu decat ce dau ei ca raspuns in barem pentru "melodia","cantecul" nu se acorda cu genul cuvântului dat, daca inlocuiesti in vers nu are nici un sens, prin urmare ei au gresit baremul, iar tu care esti un copil ce aveai emotii ai facut din neatentie
2. Fraza nici nu are sens si nici nu e
Baftă!