| Cosmin1122000 a întrebat:

Am dat examenul si am luat 9, 30 la matematica, unde ma asteptam sa iau 10, dar se pare ca am gresit la niste " capcane ", " demonstrari ". Sunt constient ca nu e un capat de tara ca nu voi ajunge la liceul dorit / profilul dorit ( sau voi ajunge, dar sunt sanse minime ), dar inca am un gol in inima, cum ca as fi putut lua mai mult. Am auzit ca mai exista un liceu care va avea un profil de mate-info la care va fi un profesor de informatica foarte cunoscut in Romania, dar liceul este al doilea din oras. Ce ar trebui sa fac? Lumea sigur va discuta si va spune ca sunt slab si altele.

Răspuns Câştigător
| foreverunicorn a răspuns:

Lasa-i sa comenteze!
Un prieten a dat in sesiunea pentru olimpici pentru ca acum este la internationala de mate (ma rog, balcaniada). La examenul in sine a luat la mate 10, la romana a numerotat gresit si a uitat sa scrie un exercitiu si a luat 9. Iti dai seama cat de mult ii scade asta. La simulare a luat la matematica, unde e olimpic, 9.8. Crezi ca si-a pus cineva problema ca nu stie? Cu siguranta a gresit la o tampenie, din neatentie. Daca aveai pretentii de primul liceu din oras, inseamna ca intr-adevar poti. Ma indoiesc ca o sa comenteze cineva (cineva care chiar stie ce zice) ca nu esti bun. Te inteleg, pentru ca si eu am trecut prin asta de multe ori. (Bine, recunosc, nu la examene de-astea). Cunosc multi copii in situatia ta. Si apoi vine ala care nu stie tabla inmultirii cu 9.90 la mate, si crede ca nota aia chiar e de el. Si iti ia locul. Nu ai ce face.
Cand vine vorba de raspunsul celuilalt, nu-l baga in seama. Fiecare are nivelul lui. Nu-i poti explica unuia cu 6 cat de mult inseamna nota asta pentru tine. Nu cat sa si inteleaga. Daca mai e si multumit, cireasa de pe tort!
Cu liceul al doilea, cat de rau poate fi? Desigur, pune ca prima varianta profilul si liceul la care chiar vrei sa mergi, apoi poate alt profil tot de la liceul ala. Daca vrei sa te transferi, e mai usor de la un profil la altul decat de la un liceu la altul. Poate chiar ai noroc si intri unde vrei! Au fost note mai mici decat in anii trecuti, sunt sigura ca o sa scada cu ceva media de admitere.
Nu uita, nu e nimic daca nu intri la prima clasa de pe lista. Nu e nimic daca vorbesc. (Pentru ca daca o fac, inseamna ca ei sunt aia slabi, daca nu stiu ca tu nu esti si ai avut doar o zi proasta)
Capul sus!

Bafta!

1 răspuns:
| SmQaLeXuTzz a răspuns:

Lol, atata bataie de cap ca ai luat 9.30? Eu am luat 6.50 la mate, si sincer sunt multumit.laughing)