| Ginu a întrebat:

Am dat recent de u articol despre cel de-al doilea Razboi Mondial. Am citi ca dupa primul razboi Germania si aliatii sa-i au fost umiliti prin niste tratate din sistemul Versailles si le-au fost puse o multime de restrictionari, dar cu toate acestea cel de-al doilea razboi a fost declansat. Ma framinta o intrebare: De ce totusi sistemul de la Versailles nu a functionat, ce a facut gresit?

3 răspunsuri:
| gabicoo a răspuns:

Marea Britanie a cedat mereu in fata Germaniei pentru a-si pastra intact imperiul colonial. E doar una din cauze. Pentru celelalte recomand www.wikipedia.com

| minrest a răspuns (pentru gabicoo):

Spune-mi si mie cum era in pericol imperiul colonial. Imperiul era peste mari, Germania avea o flota slaba pe care a pierdut-o la inceputul ww2, iar UK avea o flota excelenta. In ce pericol era atunci imperiul colonial?

| minrest a răspuns:

Nu a facut nimic gresit. Nu avea ce sa functioneze, nu a fost facut sa asigure pacea. A fost facut sa puna in practica principiul nationalitatilor si alte principi; dar in acelasi timp sa dea satisfactie celor ce au suportat agresiunea Germaniei. Ca sa asigure pacea, trebuia sa puna granita pe Rin.