În primul rând felicitări că ai intrat la facultate! Cum se numește facultatea la care ai intrat? Ți-ar prinde de ajutor să consulți fișa disciplinelor... Eu așa am făcut... Și eu am intrat la facultate în primul an la specializarea Tehnologia Informației, domeniul de licență Calculatoare și Tehnologia Informației.
Cand spui "electronica si automatizari" te referi la liceu?
Sau la facultate? Daca e facultate atunci conteaza ce facultate, fiindca de multe ori difera.
// M-am uitat in intrebarile tale si aparent e vorba de un liceu.
Si eu am fost pe acelasi profil si din cate stiu nu prea ai unde sa gasesti cursuri online, in schimb poti gasi exercitii si teorie din anumite capitole de la fiecare materie. (cel putin eu asta am facut)
Primele cateva ore din mate/fizica/chimie si orice alta materie ai facut-o deja in generala vor fi doar recapitulative, apoi materia va evolua treptat de la acele cunostinte din gimnaziu.
Adica practic la inceput la fizica sigur o sa puna mai mult intrebari despre unitati de masura, transformari si chestii din astea care teoretic sunt usoare. Dupa stiu ca primele lectii pe care le-am avut eu (m-am uitat pe caietul de a9a ) au fost tot de lucruri din astea generaliste de inceput, nimic complicat, determinari de arii, volumuri, lungimi, apoi din mecanica, foarte similar cu ce se preda in a6a daca tin bine minte cu mobil, traiectorie, distante/viteze/timp, astea ultimele o sa te ajute foarte mult dupa in anii terminali si la BAC, adica formule si definitii generale simple, ca daca le stii pe astea exercitiile sunt floare la ureche. :d
La chimie nu mai stiu exact dar sigur o sa faca transformari simple, stiu ca sunt parca 4 categorii si va incepe sa dea exemple, asta din primele lectii propriu-zise ca in prima ora sigur o sa vorbeasca sigur de tabelul elementelor si de portofoliu eventual (daca profesoara zice de un portofoliu la fizica, chimie si modulele de specialitate iti recomand sa il faci cel putin decent, o sa te ajute mai mult decat crezi ) si de chestii din astea generaliste de inceput.
Pe semestrul 2 si mai spre sfarsit de an vor aparea probabil niste lectii d-astea mai complexe de exemplu la fizica cred ca va incepe usor usor termodinamica si probabil putin din optica sau magnetism si camp magnetic la fel ca si pe clasa a10a, la chimie ar fi misto daca ar incepe sa vorbeasca despre reactii REDOX si niste clasificari separate ale reactiilor dupa alte criterii gen reactii rapide(instantanee)/incete fiindca asta o sa faci pe clasa a10a.
Fizica si chimia (in special chimia) nu sunt asa grele pe clasa a9a si cam nimic nu e greu pe clasa a9a fiindca sunteti "boboci" si o sa va ia mai usor profesorii, in schimb ar fi bine daca te-ai chinui putin mai mult la modulele de specialitate.
Din ce am facut eu tin minte ca in a9a am avut un fel de desen tehnic, nu mai stiu cum se numea exact dar nu te va ajuta deloc pe liceu, doar pentru facultate si asta foarte putin deci nu are relevanta oricum dar sunt unele de inceput (de obicei, poate vei avea niste materii diferite dar module sigur vor fi si chiar daca nu-s exact astea undeva pe acolo tot vor fi, pe electric/electronic/mecanica) de exemplu Circuite Electrice care te vor ajuta foarte mult (cu accentul pe foarte) la fizica in a11a si a12a, deci si pe partea de electric la BAC daca te decizi sa dai vreodata la fizica examenul; altele ar fi SSM (securitatea si sanatatea muncii cred, niste norme si chestii de siguranta in mediul de lucru generaliste), masurari electrice (daca o sa ai asta sigur se va continua in a10a si a11a cu niste chestii de traductoare si elemente de electrica analogica si campuri magnetice, chiar si niste termodinamica).
Cel putin asa cred eu, ca alea erau mai importante, acum depinde mult si de liceu chiar daca programa e la fel la nivel national; oricum o sa ai mai multe module pana in a11a inclusiv, iar matematica, fizica si chimia devin super importante pe clasa a10a si a11a, in a12a nu prea cred ca mai conteaza decat materiile pentru BAC.
Scuze pentru roman, dar mi se pare pueril sa te axezi doar pe o singura materie, cel putin de pe acum e aiurea, mie mi s-au parut putin coplesitoare toate modulele si modul nou de abordare al profesorilor; oricum vei avea timp sa te axezi pe mate/romana/fizica/biologie pentru BAC si mai incolo, nu are rost sa te stresezi de acum super mult, notiunile de baza sunt importante in a9a (definitii, formule, ca sa intelegi conceptele mai usor, fiindca din nou vor fi destule module tehnice si notiuni noi).