Depinde ce vrei sa ieși în viata ta, ce fel de slujba vrei sa ai.Vezi sa nu pierzi ambiția asta pe parcurs. Încearcă sa nu te împrietenești cu copiii aceia, sa nu înceapă sa ți placa ceea ce fac ei. Încearcă sa stai departe cat poți, ca sa îți poți face prieteni în noul liceu.Am un fost coleg de generala care din mare ghinion a picat într un liceu foarte prost din București, deși a luat note mari la examene.În primul an zicea ca nu suporta, ca vrea sa se mute, ca e înconjurat de prosti.Eu l am tot susținut sa învețe ca sa se transfere în liceul meu, pentru ca este un copil cu potențial, iar în generala ne înțelegeam foarte bine, era și el printre copiii deștepți ai scolii.Doar ca și a pierdut determinarea, iar la finalul anului deja se resemnase ca o sa rămână acolo, și a făcut prieteni acolo, cu mine nu prea a mai vorbit.A ajuns sa se comporte în mare parte ca si ei acum.Si a pierdut viitorul pe care putea sa l aibă. Cred ca a fost cea mai mare schimbare pe care am văzut o pana acum la un om.În a 8 a aproape ca ma lua pe mine la medie, am ieșit pe același locchiar credeam ca o sa ajungă cineva la momentul ala. Asta e, vezi cum faci tu.Bafta:*
Iti vei creste sansa de a fi acceptat la clasa si scoala dorita numai daca media ta generala de absolvire a clasei a 9-a va fi cu mult superioara mediei generale a ultimului promovat al clasei si scolii respective.Cu alte cuvinte, va trebui sa ai o medie generala anuala apropiata de media primului promovat de la clasa si scoala la care doresti transferul pentru a-i convinge pe cei din consiliul de administratie al scolii respective ca meriti sa fii acceptat chiar si in profida faptului ca pleci de la o scoala care nu se bucura de o imagine prea buna.
Am și eu un amic, fost coleg de generală, care la fel a intrat într-un liceu destul de nasol. Nu era prea prea, se putea și mai rău el fiind aproape să intre într-unul de genul la mai rău nu te poți gândi. A trecut până la urmă prin anii ăia deși mi-a și spus că pentru el a fost un chin în multe momente. Chiar și așa el s-a dezvoltat mult de atunci și în bine. Să știi că încercările astea te pot corupe însă te pot face și mai puternic. Până să te muți e o experiență. Și văd că ai ambiție deci dacă chiar te ții de treabă poți repara puțin din greșeala ta și vei reuși să te transferi la un liceu mai bun. Șanse sigur ai.
Știu ce spui dar într-un liceu sunt și elevi cum spui tu cu apucături ciudate dar și elevi conștincioși cu învățatul.
Poate ai să te miri dar unii se și drogează, fumează, beau până cad jos, dar le au și cu cartea.
Știu asta din liceu aparențele înșeală chiar dacă îl vezi pe X că pare puțin sonat, sau are anumite apucături mai tarziu poate îl vei vedea pe respectivul prin nu știu ce birou sau funcție.
Totul depinde de tine.
Dacă vrei să fumezi, să vi beat acasă, sau să te implici în anturaje periculoase nu te oprește nimeni să faci asta dar școala trebuie să fie școală iar părinții tăi vor fi mulțumuiți la fel și tu.
Excat anii cei mai importanti, clasele 7-8 tu nu ai invatat. Acum invata pe rupte si transfera-te!
Asa eram si eu prima data cand am vazut liceul, cand esti la clasele 5-8 ti se pare ca vezi totul, abia cand te duci la liceu vezi jungla urbana cel mai bine, tot asa n-am invatat la examenele alea si am ajuns intr-o clasa nu foarte primitoare, noroc ca printre ei erau si cativa indivizi cu care am legat o prietenie, cu timpul te obisnuiesti. Dar tu daca vrei sa inveti n-ai nicio sansa, vei fi numit vesnic tocilar
Ai făcut o greșeală destul de mare, pentru care ai primit o lecție de viață. Acest lucru te-a ambiționat și te-a făcut să conștientizezi ceea ce îți dorești cu adevărat. Ai toate șansele să ajungi acolo unde îți dorești!