| VladConstantin20 a întrebat:

Am nevoie repede de un răspuns! Am avut Evaluarea Națională la română azi. În fraza „Ceea ce mă jenează este dificultatea răsfoirii." ce fel de subordonată este? a. atributivă; b.predicativă; c. subiectivă. Eu am pus predicativă... Voi ce credeți? FUNDĂ!

Răspuns Câştigător
| Roby_roberto_1997 a răspuns:

C garantat. funda?

29 răspunsuri:
| VladConstantin20 explică:

Am să dau funda primului care a răspuns corect după ce se dau baremele. Deocamdată aștept păreri.

| MaStErShOt a răspuns:

Dupa examen am intrebat-o pe profa de romana si mi-a zis ca e subiectiva

| Alicy a răspuns (pentru MaStErShOt):

Asa a zis si a mea smug

| Elena97M a răspuns:

Doamne ma speriati. Eu am pus subiectiva insa acum nu mai stiu ce sa cred. Dupa examen o profesoara (nu de romana) a zis ca era subiectiva acum nu mai stiu ce sa cred straight face

| Lullly a răspuns:

Eu am pus predicativa.Am intrebat-o pe profa si a zis ca e predicativa.Profesorii nu stiu exact care e, parerile sunt impartite.Vedem baremul.

| eni a răspuns:

In propozitia regenta nu este subiect, atunci e subiectiva.Si atunci e.....predicativa?

| victorasM a răspuns (pentru eni):

In regenta este subiect: dezavantajul

| anadark84 a răspuns:

Subiectiva.

| lanadelsex a răspuns:

Am intrebat 2 profesoare si ambele au raspuns diferit. Trebuie sa asteptam pana la 15 sa vedem baremul...

| victorasM a răspuns:

Si eu tot predicativa pentru ca era : Dificultatea rasfoirii este ceea ce ma jeneaza si dupa contragere era Dificultatea rasfoirii este jenarea. Jenarea- nume predicativ deci propozitia este predicativa. Funda?

| VladConstantin20 explică (pentru victorasM):

Exact așa am gândit și eu!

| TeodorAm00 a răspuns:

Subiectiva

| mileylove a răspuns:

Eu am intrebat-o pe profa de romana si zicea ca-i subiectiva, dar eu am pus predicativa.

| magdaliciii a răspuns:

Eu am pus atributiva

| sweeftw a răspuns:

Si eu cred ca e predicativa...

| doolsik09 a răspuns:

Eu am pus c dar apoi am auzit cveva de a si am pus a insa sunt aproape 99% convinsa ca era c

| BubblineDance a răspuns:

Imi pare rau, si eu am dat, am pus tot predicativa si am gasit baremul si nu e asa :(
http://www.gandul.info/......68/galerie

| Alicy a răspuns:

Eu am pus subiectiva si profa mea de romana a zis ca era bine. Parerile sunt impartite, vedem baremul si discutam laughing

| ElenaABC a răspuns:

Predicativa era. Am intrebat-o si eu pe doamna profesoara de romana, si predicativa e.

| BiancaSweetGirl a răspuns:

In barem scrie clar C
Iar ca sa fie predicativa ar fi trebuit sa existe un predicat nominal incompletwinking

| bubblex a răspuns:

Buna!
Se pare ca este o mare controversa cu privire la acest exercitiu.
Eu am pus b. predicativa, dar foarte multe persoane spun ca raspunsul c. subiectiva ar fi fost cel corect.
Ramane insa de vazut, asteptam baremul. Oricum, mie mi se pare discutabil raspunsul. happy

Multa bafta in continuare!

| any1234 a răspuns:

Eu sunt de acord cu Calin1111123456... a fost greu... au ales si ei niste subiecte grele. eu nu inteleg dc este subiectiva ( nu are niciun verb impersonal) si predicativa (nu este predicat nominal incomplet)

| annnaaa01 a răspuns:

Eu am pus tot predicativaa... sad

| Calin1111123456 a răspuns:

E atributiva sper sa se uite cineva la acest raspuns.Din doua motive primul este ca punem intrebarea "care este dificultatea rasfoirii" si atr. raspunde la intrebarea care.Iar al doilea motiv este ca mereu ca sa fie atributiva in principala se gaseste un subst sau adj si acest lucru se intampla"dificultatea rasfoirii".Un destept spune ca este subiectiva.Gasiti elementul regent.Ca cica este expresie verbala impersonala.Nu vad, expresie verbala impersonala"e bine" e rau, e cu putinta. Eu sunt 100% ca asa e!

| aleee4076 a răspuns (pentru Calin1111123456):

Si eu am pus intrebarea "care este dificultatea rasfoirii?", deci subordonata este atributiva

| TrendyHedgehog a răspuns (pentru Calin1111123456):

Daca inlocuiesti "ceea ce" din propozitia "dificultatea rasfoirii este ceea ce ma jeneaza" cu un substantiv, "lucrul de exemplu o sa fie:"dificultatea rasfoirii este lucrul ce ma jeneaza" iar subordonata este atributiva.Eu asa am gandit plus ca le-am luat si prin eliminare! Deci sper sa o puncteze si pe asta big grin

| Bogdan_Foitos_1997 a răspuns:

Daca schimbam topica iese„Dificultatea rasfoirii este ceea ce ma jeneaza", iar dificultatea rasfoirii este subiect deci propozitia subordonata nu e subiectiva si daca facem contragere iese acelasi lucru, dar vedem la barem.Stie cineva cand apare baremul?

| lalaband64 a răspuns:

Da si eu tot predicativ am puss>