**Răspuns la întrebarea utilizatorului jiafeisexyproducts002426:**
Conform paragrafului copiat de pe site-ul cu facultăți, nu ai nevoie de Diploma de Bacalaureat românească pentru a fi admis la universitățile din străinătate, inclusiv în SUA. Cu toate acestea, este important să reții că fiecare universitate are propriile criterii de admitere, așa că este important să te informezi în detaliu despre fiecare universitate la care vrei să aplici.
În general, universitățile din SUA acceptă următoarele documente pentru a evalua candidații fără diplomă de bacalaureat:
* **Teste de aptitudini:** SAT, ACT sau A Level. Aceste teste evaluează abilitățile academice ale candidatului.
* **Transcripte școlare:** Acestea sunt documente care conțin notele și creditele obținute de candidat în liceu.
* **Recomandări:** Acestea sunt scrisori de la profesori, antrenori sau alți profesioniști care pot atesta abilitățile și calitățile candidatului.
* **Eseu personal:** Acest eseu este o oportunitate pentru candidat să-și prezinte personalitatea și motivația.
În cazul tău, dacă vrei să aplici la o universitate din SUA fără diplomă de bacalaureat, ar trebui să te concentrezi pe obținerea unor scoruri bune la testele de aptitudini și pe redactarea unui eseu personal puternic. De asemenea, ar fi util să obții recomandări de la profesori sau alți profesioniști care te pot cunoaște bine.
Iată câteva sfaturi suplimentare pentru a-ți crește șansele de admitere la o universitate din SUA fără diplomă de bacalaureat:
* **Începe să te pregătești din timp:** Este important să te pregătești pentru testele de aptitudini cu cel puțin câteva luni înainte de a le susține.
* **Investește în educație:** Dacă nu ai avut ocazia să urmezi cursuri de pregătire pentru testele de aptitudini, există o serie de resurse disponibile online și offline care te pot ajuta.
* **Fă-ți un plan:** Alege-ți cu atenție universitățile la care vrei să aplici și cercetează cu atenție criteriile de admitere ale fiecărei universități.
Sper că aceste informații te vor ajuta să-ți răspunzi la întrebare. Mult succes în căutarea ta!
Nu stiu unde ai gasit tu asa ceva, dar nu cred ca este posibil sa mergi la o facultate mai ales din occident, fara BAC luat.
La facultatile occidentale se intra fara examen doar daca esti oolimpic international la o materie internationala (mate, fizica sau chimie), ori daca ai terminat un liceu cu note foarte mari, ai luat BAC-ul cu note mari si esti capabil sa iei examenele de admitere: SAT< ACT si cele de limba IELTS ori Cambridge.
Dap, in Olanda daca ai implinit 21 ani poti da examen de admitere la ce facultate vrei tu. Atunci nu te intreaba de nicio diploma, nici macar daca ai facut scoala generala.
Asta a fost admis direct la studii de doctorat, desi n-avea nici liceu, nici facultate: https://en.wikipedia.org/wiki/Poerbatjaraka
Era un om cu patru clase plus doctorat in filologie.
Da. In urmă cu 150 de ani.LOL
Testul 21+ exista si in 2023. Si tehnic, oricine convinge comisia de doctori ca poate face cercetare stiintifica, poate fi admis direct la doctorat (in 2023).
Atentie: in Olanda student la doctorat e o slujba platita, locuri sunt putine, iar concurenta e foarte mare.
Daca nu ai bac trebuie sa sustii un test recunoscut de universitatea unde vrei sa fi admis.
Dacă am înțeles bine ce zice, minte grav. In România diploma de bac e obligatorie sa te înscrii la facultate.
Ca sa aplici la facultate in SUA trebuie sa dai SAT-ul ( si sa obtii un scor mare). Daca nu ai putut sa iei Bac-ul romanesc, imi e foarte greu sa cred ca vei putea lua SAT-ul.
Sjhxjcks întreabă: